Norsk Folkehjelp

Glade for at Stortinget gir mer støtte til arbeid mot atomvåpen

Del
Budsjettavtalen med SV sikrer at norske organisasjoner som jobber mot atomvåpen likevel får nok støtte til å fortsette dette arbeidet.
Foto: Creative Commons
Foto: Creative Commons

Norsk Folkehjelp jubler over nyheten om at vi nå får 1,6 millioner kroner til forskningsprosjektet Nuclear Weapons Ban Monitor, som er en vaktbikkje for FN-traktaten som forbyr atomvåpen.

‒ SV har stått på for å få inn dette i budsjettavtalen, og vi er svært takknemlige. Men det er trist at støtte til arbeid mot atomvåpen skulle sitte så hardt inne for denne regjeringen at det måtte løses i en budsjettavtale, gitt at Hurdalsplattformens lover at regjeringen skal øke Norges innsats for kjernefysisk nedrustning og arbeide sammen med land i og utenfor NATO for en verden uten atomvåpen, sier generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp.

‒ Sivilt samfunnsengasjement og kunnskap om atomvåpens konsekvenser må til for å skape vilje og besluttsomhet blant politikere i Norge og alle andre land. Vi jobber for å få dem til å ta sin plass i historien og handle for å redusere den risiko atomvåpen utsetter oss for, fortsetter Westhrin.

I tillegg til midlene til Norsk Folkehjelp, har SV i budsjettavtalen med regjeringen sikret støtte til Nei til atomvåpen, Norske leger mot atomvåpen (som også administrerer ICAN Norge) og Norges Fredsråd.

‒ Vi ser fram til å samarbeide med regjeringen og stortinget om hvordan Norge kan reetablere sin rolle som en viktig aktør for kjernefysisk nedrustning, sier Westhrin.

Norsk Folkehjelp er en del av det internasjonale styret i ICAN, den internasjonale kampanjen for å forby atomvåpen. Hvert år gir vi også ut Nuclear Weapons Ban Monitor, som vi lager sammen med en lang rekke uavhengige forskere verden over. Nuclear Weapons Ban Monitor måler framdriften i arbeidet mot en verden uten atomvåpen, som er et universelt mål som alle land i verden står bak og som ble nedsatt i den aller første resolusjonen til FNs generalforsamling i 1946.

Årets rapport, som oppsummerer 2021, ble lansert i Geneve tidligere i år. For mer informasjon, se www.banmonitor.org

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Creative Commons
Foto: Creative Commons
Last ned bilde

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye