Glad i egg? Du er ikke alene!

Egget er en matvare som de aller fleste forbrukerne setter stor pris på, fastslår samfunnsanalytiker i MatPrat, Anne Zondag:
- Hver nordmann spiser nå i gjennomsnitt drøyt 200 egg i året. 61 % av forbrukerne sier at de kunne tenke seg å spise mer egg, og vi ser at forbruket av egg i Norge har hatt en forsiktig økning de siste fem årene.
Mens egg tidligere ble forbundet med søndagsfrokost, brukes egget i stadig flere retter og måltider, forteller Zondag:
- Nye kombinasjoner med egg er blitt populære, spesielt blant yngre målgrupper, som for eksempel den moderne klassikeren sandwichen med egg og avocado, eller helt ferske trender som tornadoegg, pestoegg og eggesandwichen egg slut. Dette har vi sett mye av i sosiale medier. I tillegg har den tradisjonelle eggerøren fått oppmerksomhet de siste årene, og flere anerkjente kokker har utviklet sine egne fremgangsmåter for å få eggene akkurat passe kremete og luftige, avslutter hun.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noMarthe BogerudKommunikasjonssjefMatPrat
Tel:99692129marthe.bogerud@matprat.noPål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noLisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noBilder

Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom