Leading Web Solutions

Gjør hagen sommerklar med kredittkort

Del

Nå skal hagene gjøres klare for sommeren. Mange steder har det vært en hard vinter for hageplantene, med både barfrost og sen vår. Her får du råd både om hvordan du redder planter med vinterskader, og fornying av hagen.

Å gjøre hagen klar for sommeren er en hyggelig familieaktivitet. Foto: Istockphoto.
Å gjøre hagen klar for sommeren er en hyggelig familieaktivitet. Foto: Istockphoto.

Vinterskader kan reddes

Det er særlig barfrost som kan ødelegge planter i hagen. Det er når det blir kaldt om vinteren, men ikke mye snø. Vanligvis legger snøen seg som et isolerende lag over planter, og hjelper de gjennom vinteren på den måten.

Hvis det blir lange perioder med barfrost kan vintergrønne planter som laurbærhegg, vinterliguster og rhododendron få frostskader på bladene, slik at de blir tørre og faller av. Det samme gjelder også med busker og nåletrær, som thuja og sypress.

Likevel skal du ikke gi de opp når våren kommer. Forsøk først med å klippe vekk alle greiner med frostskader. I følge Hageland.no vil plantene da ofte få nye og friske skudd. De vil bli satt litt tilbake, men komme seg utover sommeren. 

Huskeliste til neste vinter

For å unngå frostskader neste vinter bør du være nøye med å dekke til røttene. Bruk gjerne kugjødsel til det, så har plantene også næring klar til neste vår. Dersom plantene har fått rikelig med næring er det større sjanse for at de klarer vinteren.

Hvis det er frost om våren er det også viktig å huske på å vanne plantene og dusje bladene med vann. Det er fordi så lenge det er frost i bakken er det vanskelig for plantene å trekke til seg fuktighet.

Samtidig kan vårsol og vind tørke ut plantene. Er vårsola ekstra sterk kan det være lurt å dekke til plantene med for eksempel strie.

Lettstelt hage i krukker

Hvis du har god plass i bod eller garasje kan du gjøre det enkelt ved å plante i krukker og kasser som du tar inn om vinteren. Imidlertid er det da viktig at det ikke er frost på det stedet du setter krukkene. Når planter står med lite jord er det enda lettere at røttene fryser og blir skadet enn når de står på fri mark.

En annen variant av enkel og dekorativ hage er å rett og slett plante nye planter i krukkene når våren kommer. Nå bugner det over av flott planter på hagesentrene, som hagehortensiaer i hvite, rosa og himmelblå nyanser.

Dersom du liker å drive fram planter selv kan det være ekstra gøy å klare å få alle plantene til å overvintre. Hortensiaer må for eksempel ikke fryse om vinteren, men liker seg best rundt 0 grader. Står de i krukker må de derfor tas inn.

Uansett er det viktig å stelle plantene gjennom sommeren, med passe mye lys, vann og gjødsel. Behovene er ulike for de forskjellige plantene, så ta vare på etikettene når du handler planter.

Kredittkort gir forsikring

Når du handler inn til hagen, enten i krukker eller til å plante på friland, kan det bli kostbart. Derfor lønner det seg å benytte kredittkort til handelen.

Mange kredittkort har innbakte bonusordninger som du kanskje kan dra nytte av. Dessuten har de fleste forsikringsordninger. Det betyr at dersom du har et uhell med en krukke, kanskje viser det seg at den har en sprekk, så kan får du hjelp med å få pengene tilbake for kjøpet.

Alle kjøp av varer og tjenester er som regel forsikret, så lenge de er betalt med et kredittkort. Det varierer noe hvilke betingelser som gjelder, så sjekk med det kortet du har. Du kan også gå inn på nettsiden Kredittkortinfo.no for å lese vurderinger og sammenligninger av ulike kredittkort. Det lønner seg å ta litt tid til en slik vurdering, for å være trygg på at du har nettopp det kortet som passer deg best.

Bilder

Å gjøre hagen klar for sommeren er en hyggelig familieaktivitet. Foto: Istockphoto.
Å gjøre hagen klar for sommeren er en hyggelig familieaktivitet. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg pressemeldinger fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom