SJ Norge

Full rulle med SJ NORD fra 17. juni

Del

– Nå ser vi lyset i enden av tunnelen! Togselskapet er klar for å få flere tog på skinner igjen.

SJ NORD å stasjonen. Foto: SJ Norge
SJ NORD å stasjonen. Foto: SJ Norge

SJ Norge kjører for fullt med kun noen få unntak fra 17. juni. Fungerende administrerende direktør i SJ Norge, Lena Angela Nesteby, er strålende fornøyd med å kunne tilby normal togdrift etter nærmere ett år med innstillinger. 

– Det er en sann glede for oss i SJ Norge at det igjen blir flere muligheter til å reise langs våre strekninger. Dette vil ha en stor betydning for reiseglade nordmenn nå som sommeren og ferien står for døren.

Helt siden oppstarten 8. juni i 2020 har det vært endringer i trafikken grunnet pandemien og lav etterspørsel. 

Ser frem til normalsituasjon

– Fra midten av juni vil det også bli kjørt flere doble togsett. På Dovrebanen vil morgentoget fra Oslo gå med to togsett, og også med ettermiddagstoget fra Trondheim til Oslo, informerer Nesteby.

Hun ser spesielt frem til å se hvordan kundeprogrammet vil bli benyttet av de reisende når samfunnet igjen er på skinner.

– Med fordelsprogrammet SJ Prio kan de reisende tjene poeng på alle sine reiser med SJ NORD, og bruke poengene til å kjøpe nye reiser. Som medlemmer får de også tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og nyheter. Vi er spente på hvordan kundene vil benytte fordelene de opparbeider, og ikke minst ser vi frem til at de reisende etablerer rutiner med å bruke våre digitale verktøy. Eksempelvis er det på SJ Nord-appen man finner de billigste billettene.

Fremdeles smittevern 

– SJ Norges hovedmål er å forenkle og forbedre hele togreisen for de reisende. Å få til dette er helt avgjørende for at folk velger tog fremfor mindre bærekraftige alternativer. På et SJ NORD-tog skal du få god kundeservice og en behagelig reiseopplevelse. Derfor er det en stor glede å meddele at vi går for full rulle igjen fra 17.juni, sier Nesteby.

Men selv om togene igjen går som normalt, vil det fremdeles være smittevern i tråd med myndighetenes anbefalinger om bord i togene. Annethvert sete vil fremdeles være tomt så sant man ikke tilhører samme kohort, og munnbind er fremdeles påbudt for de reisende.

– Mine kollegaer som jobber om bord i togene gjør alle sitt ytterste for at de reisende skal føle seg trygge og ivaretatt. Vi oppfordrer alle til å ta vare på seg selv og vise hensyn, sier hun og avslutter: – Velkommen om bord til SJ NORD!

Fra midten av juni vil kun følgende tog være innstilt:

  • Meråkerbanen
  • Kveldsavgangen Bodø-Rognan (alle dager)
  • De siste avgangenemellom Bodø-Rognan (natt til lørdag/søndag)
  • Enkelttog/Delinnstillinger på Trønderbanen

Bilder

SJ NORD å stasjonen. Foto: SJ Norge
SJ NORD å stasjonen. Foto: SJ Norge
Last ned bilde
Raumabanen. Foto: Leif Johnny Olestad
Raumabanen. Foto: Leif Johnny Olestad
Last ned bilde
Raumabanen. Foto: Leif Johnny Olestad
Raumabanen. Foto: Leif Johnny Olestad
Last ned bilde

Om SJ Norge

SJ Norge
SJ Norge
Jernbanetorget 1
0154 Oslo Oslo

https://www.sj.no

Om SJ NORGE // NORD        

SJ er et svensk, statlig eid og kundefokusert selskap, som i mer enn 160 år har tilbudt togreiser og kundeopplevelser i egen regi og i samarbeid med andre. Vi er den største togoperatøren i Norden og den eneste som driver togtrafikk mellom Skandinavias tre hovedsteder. Hver dag reiser rundt 150.000 kunder med noen av våre 120 togavganger fra våre 291 stasjoner.

Etter anbudsrunde, i regi av Jernbanedirektoratet, ble SJ Norge i juni 2019 tildelt Trafikkpakke 2, Nord. Alle strekningene spiller en viktig rolle i det norske samfunnet og i mange nordmenns liv. Trafikkpakken er spredt over et stort geografisk område og inneholder, i tillegg til Dovre- og Nordlandsbanen, fem andre togstrekninger – Raumabanen, Rørosbanen og Meråkerbanen.

Dette innbefatter blant annet togtilbudene som er kjent som Trønderbanen ( Steinkjer – Trondheim- Røros / Oppdal) og Saltenpendelen ( Rognan – Bodø). Togtilbudet markedsføres under navnet SJ NORD.

Følg pressemeldinger fra SJ Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SJ Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SJ Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom