Norges Blindeforbund

Frykter at folk mister synet på grunn av koronaviruset

Del

Med landets viktigste øyeavdeling nede for telling og også andre øyeklinikker som er rammet, frykter Blindeforbundet at pasienter ikke får nødvendig øyebehandling.

-  Jeg tenker veldig mye på de pasientene som nå får utsatt behandlingstimen de lenge har ventet på, og de som kanskje ikke får raskt hjelp ved ulykker eller akutt øyesykdom, sier generalsekretær Karsten Aak som selv er sterkt svaksynt.

Forrige uke var mellom 1000 og 2000 personer innom øyeavdelingen på Ullevål. Det sier litt om hvor mange det er som har behov for oppfølging for øyelidelser.

- Som synshemmedes organisasjon er vi selvsagt bekymret for at denne unntakstilstanden skal gå utover pasienter som trenger behandling for sine øyelidelser, og som kan resultere i at de mister synet, sier Aak og understreker at han også føler med ansatte ved øyeavdelingen som har blitt så hardt rammet.

Generalsekretæren sitter selv i karantene hjemme i Åndalsnes etter at han og fire andre fra Blindeforbundet var i møte med øyelegen som først ble smittet.

- Det er en spesiell situasjon å være i. Jeg holder meg stort sett inne og jobber hjemmefra. Jeg er glad for at ingen av oss som deltok i møtet per i dag har symptomer på sykdom. Blindeforbundet iverksetter nå forebyggende tiltak ved alle våre syn- og mestringssentre og øvrige lokaliteter. Vi oppfordrer alle ansatte om å være ekstra påpasselig med håndhygiene og renhold, og ellers følge myndighetenes oppfordringer, sier Aak.

Nøkkelord

Kontakter

Generalsekretær Karsten Aak tlf 926 30 054
Kommunikasjonssjef Mia Jacobsen tlf 958 74 292

Bilder

Om Norges Blindeforbund

Norges Blindeforbund
Norges Blindeforbund
Sporveisgata 10
0308 OSLO

23 21 50 00https://www.blindeforbundet.no

Norges Blindeforbund, synshemmedes organisasjon, er blinde og svaksyntes interesse- og serviceorganisasjon i Norge. Vårt overordnede mål er samfunnsmessig likestilling for blinde og svaksynte og andre grupper med funksjonsnedsettelser.

Norges Blindeforbund har i tillegg til interessepolitisk virksomhet tre syn- og mestringssenter, et bo- og arbeidssenter, leirer for synshemmede barn, førerhundskoler, punktskrifttrykkeri og internasjonal avdeling og fylkeslag i hvert fylke. 

Følg saker fra Norges Blindeforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Blindeforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Blindeforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom