Fretex

Fretexboksene er klare for påsketrafikken

Del

De siste årene har det kommet inn rundt 30 prosent mer klær i Fretexboksene i forbindelse med sesongskifte mellom vinter og vår. Fretex håper at det skjer i år også.

Foto: Morten Bendiksen/Fretex
Foto: Morten Bendiksen/Fretex

Vi går inn i høysesong for levering at tøy til Fretex. Vintertøy skal bort, og mange velger å gi noen av de klærne som har vært lite brukt til Fretex. Vårens og sommerens tøy hentes fram, og noen av disse plaggene gis kanskje også til Fretex.

Fretexboksene melder selv fra når de er fulle

Fretexboksene har blitt utstyrt med sensorer som gir beskjed når boksene nærmer seg å bli fylt opp. Dermed kan Fretex legge opp rutene for tømming av boksene på en effektiv og mer miljøvennlig måte. 

- Med den nye løsningen er det mindre sannsynlig at givere kommer til fulle bokser, og det er viktig for oss. Vi vet jo aldri når givere besøker en boks, eller om de har med en pose eller 20 poser, men vi jobber for at det alltid skal være plass når giverne kommer, sier Inge Olav Fonn, som har ansvar for innsamlingen i Fretex. 

Gavene betyr mye for Fretex og Frelsesarmeens sosiale arbeid

Gavene som gis i Fretexboksene selges videre og deles ut via Frelsesarmeens sosiale arbeid. I flere år har bidraget fra bruktsalget til sosialt arbeid vært på ca 30 millioner kroner. Dette går til sosiale aktiviteter i hele landet.  I fjor ble dette beløpet 21 millioner, som følge av pandemien. Det ble solgt mindre og det kom færre gaver inn. Samtidig som vi vet behovet for sosiale tiltak og tjenester ikke har blitt mindre i denne perioden.

- Vi ber om gaver som er hele, rene og tørre. Disse gavene bidrar både til et bedre miljø fordi de blir gjenbrukt og til Frelsesarmeens sosiale arbeid, poengterer Inge Olav Fonn.

Stor kapasitet

Selv om 19 av 40 Fretexbutikker er stengt som følge av smittevernregler i Oslo, Viken fylke og i noen byer, er fortsatt de åpne butikkene og nettbutikken godt besøkt. Når ferieplanene endres, er det mange som setter ekstra stor pris på å kunne gå på skattejakt i en Fretexbutikk.

Fretex har sorteringsanlegg i Sandnes og Oslo som også er klare for sesongskifte. Klær som ikke selges i butikkene eller deles ut via Frelsesarmeen, går til sorteringsanlegg i andre land. I alle leddene i denne kjeden er det kapasitet til å håndtere større mengder. Jo mer Fretex mottar, jo bedre for miljøet og jo mer til Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Noen velger å gi klær og andre gaver direkte i Fretexbutikkene, noe vi også setter stor pris på, sier Kristin Hareide, som er kjedeleder for Fretexbutikkene.

Gi klær i Post i Butikk

I alle landets Post i Butikk deles det ut egne Fretexposer som klær og tilbehør kan sendes i. Enten kan Fretexposen tas med hjem og fylles, eller en kan ta med egne poser med klær til Posten, og legge dem i den spesiallagde Fretexposen der. Posen rommer ca 8 kg. 

- Vi skulle gjerne ønske at det var gratis å sende, men når giverne betaler 50 kroner som er fast porto, er det en del av en spleis. Posten gir en god pris og Fretex betaler noe per forsendelse, sier Fonn, som nå er klar for sesongskifte. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Morten Bendiksen/Fretex
Foto: Morten Bendiksen/Fretex
Last ned bilde
Foto: Morten Bendiksen/Fretex
Foto: Morten Bendiksen/Fretex
Last ned bilde
Foto: Morten Bendiksen/Fretex
Foto: Morten Bendiksen/Fretex
Last ned bilde
Foto: Morten Bendiksen/Fretex
Foto: Morten Bendiksen/Fretex
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Fretex

Fretex
Fretex
Ole Deviks vei 50
0668 Oslo

23 68 11 70https://www.fretex.no/

Fretex er Norges største bruktkjede og en viktig del av Frelsesarmeen Norge. Fretex ble etablert som et industrihjem i Kristiania i 1905 under navnet Elevator. Siden da har Fretex jobbet for å gi mennesker og ting nye muligheter. Fretex er også Norges største arbeids- og inkluderingsbedrift. Formålet til Fretex er å bidra til at mennesker får og beholde arbeid, og bidra til et bedre miljø, gjennom blant annet gjenbruk. Kjerneverdiene i Fretex er kjærlighet, åpenhet, lønnsomhet og engasjement.

Følg saker fra Fretex

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fretex på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fretex

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom