Norec

Fredskorpset flyttes til Førde

Del

Utenriksdepartementet orienterte i dag de ansatte i Fredskorpset om at Regjeringen har vedtatt å flytte Fredskorpset til Førde, som del av planen om å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo.

- Regjeringen har besluttet at Fredskorpset skal flyttes til Førde. Det er viktig for regjeringen å sikre sterke internasjonalt rettede fagmiljøer også utenfor Oslo, sier utenriksminister Børge Brende.

Regjeringens pressemelding:

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/pm_fredskorps/id2558392/

– De ansatte innehar en unik kompetanse som er blitt internasjonalt anerkjent, og som vi nå må sikre i den kommende tiden, sier Fredskorpsets direktør Nita Kapoor.

- Vi skal sørge for kompetanseoverføring og for å skape et mest mulig slagkraftig Fredskorps og bidra til å bevare idealene organisasjonene har stått for i mange år. Samtidig skal vi jobbe for å sikre best mulig overgang for medarbeiderne, ivareta deres rettigheter og motivere flest mulig i den nåværende organisasjonen til å bli med i tiden fremover, sier hun.

- Regjeringens vedtak fungerer også som en anerkjennelse av at Fredskorpset er en viktig aktør som kan bidra til å styrke utviklingsmiljøet utenfor hovedstaden, sier hun.

 

Nøkkelord

Kontakter

Mvh.

Jørn Henning Lien
Pressekontakt/Senior Kommunikasjonsrådgiver
: FK Norway / Fredskorpset

Tlf/Mob: 24 14 57 24 / 91 15 62 61
www.fredskorpset.no
http://www.linkedin.com/in/jornhenninglien

Bilder

Nita Kapoor, direktør i Fredskorpset
Nita Kapoor, direktør i Fredskorpset
Last ned bilde

Lenker

Om Norec

Norec
Norec
Postboks 461
6803 Førde

57 99 00 00http://www.norec.no

Fredskorpsets viktigste oppgave er å støtte utveksling av ansatte og medlemmer mellom bedrifter og institusjoner i Norge, Afrika, Latin-Amerika og Asia. Fredskorpset er utelukkende finansiert over statsbudsjettet, er en del av den statlige norske utviklingspolitikken, og er direkte underlagt Utenriksdepartementet.

  • Fredskorpset (FK Norway)
  • Opprettet i 1963
  • Statlig forvaltningsorgan under Utenriksdepartmentet 37 årsverk
  • Forvalter 142 mill NOK i 2017
  • Har aktiviteter i 25 land i Afrika, Asia & Latin-Amerika
  • Kjernevirksomheten er utveksling av ansatte og medlemmer i organisasjoner og virksomheter

Følg saker fra Norec

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norec på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norec

Bryt barrierene - Ungt lederskapskonferansen 20177.3.2017 07:51:30 CETPressemelding

Å være ung handler om å utfordre det bestående. Hvis man i tillegg skal være en ung leder må man utfordre systemet rundt seg og samtidig presentere løsninger som er bedre enn de vi har i dag. Hvilke rolle spiller unge ledere i å endre eksisterende strukturer, bruke ny kunnskap, nye metoder, og bygge broer mellom gammelt og nytt gjennom med alternative og innovative løsninger? Det er noen av de spørsmålene konferansen svarer på.