Fransk isbombe med flammer til nyttårsfesten
-Denne godsaken kalles også «Omelette de norvégienne", og er en kake med luftig sukkerbrød, deilig iskrem og søt marengs. Du kan lage både sukkerbrød og is selv - eller kjøpe det på butikken, alt etter hva du har tid til. God blir kaka uansett, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.
Enten du lager iskremen selv eller kjøper ferdig, kan du tilsette den smaken du liker i isen. Multesyltetøy gir en deilig smaksbalanse opp mot den søte marengsen.
Fjelleng Hansen mener iskaken med marengslokket er den ultimate desserten, både fordi den er flott å se på og har smaker de fleste liker, men også fordi mye kan lages i forkant. Det er en liten luksus når man har gjester.
-Her pakker man sukkerbrød rundt iskrem, i en iglo-form, og så legger man en kappe med marengs rundt. Klapp gjerne lett på marengsen med paletten for å lage fine topper, som vindfokket snø. Marengsen er såpass fast at den vil holde formen. Sett kaka i fryseren, så er det bare sjarmøretappen igjen før servering, sier hun.
Flammeshow for gjestene
Ta kaken ut i tide til at sukkerbrødet tiner litt, og bruk en gassbrenner for å gi marengsen en gyllen farge. Du kan også sette kaken raskt under grillelementet i ovnen, men følg godt med, slik at den ikke svir seg. Sett kaken på et serveringsfat, og finn frem likør eller cognac.
-Med flambering er det mulighet til å både briljere og imponere, så gjør gjerne dette foran gjestene. Sørg for god klaring til folk og servietter før du flamberer. Varm opp likør eller cognac på middels varme i en liten kjele. Hell forsiktig likøren/cognacen over kaken og tenn på med en fyrstikk, sier Fjelleng Hansen.
Etter en liten stund, slukner flammene og det er bare å nyte den deilige desserten. Om du ikke har lyst å flambere, kan du stikke stjerneskudd i kaka for fest-effekten.
Bilder
Lenker
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Det store påskemysteriet – hva spiser vi i påsken?19.3.2024 12:11:50 CET | Pressemelding
Tallene fra årets påskeundersøkelse, som er gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, er klare. Og ikke uventet spiser folk både lam og egg i påsken. Nordmenn spiser drøyt 27 millioner egg i løpet av påsken. Her er noen raske tall om våre påskevaner.
Slik redder du maten når strømmen går5.1.2024 11:50:36 CET | Pressemelding
Ved strømbrudd er det enkle ting du kan gjøre for å redde maten. En frossen steik er ypperlig som kjøleelement.
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten27.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion. Men hva menyen blir på nyttårsaftenen er ikke like tradisjonsbundet som på julaften.
– Folk tar feil om ribbefettet14.12.2023 07:20:00 CET | Pressemelding
Det er fettet under svoren som sikrer en vellykket juleribbe med sprø svor. Likevel er det bare 5 % av ribbekjøpere som oppgir at bra med fett på ribba er det viktigste når de kjøper juleribbe.
Dette er barnas julematfavoritter11.12.2023 07:40:00 CET | Pressemelding
Barn liker godt tradisjonell julemat, ifølge foreldrene deres. Det er nesten helt jevnt mellom ribbe og pinnekjøtt. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom