Stiftelsen Nordisk Bibelmuseum

Fra Bibelmuseet til Munchmuseet

Del

I koronatiden opplever mange permitteringer og oppsigelser - andre blir utslitt i jobben. Jorunn Andersen fikk hjelp til å finne drømmejobben på Munchmuseet. På veien fikk hun god støtte av flere gode hjelpere.

Jorunn Andersen foran sin nye arbeidsplass.
Jorunn Andersen foran sin nye arbeidsplass.

Hjelpepleier fikk omskolering

Det er mange tøffe tak i helsesektoren. En av de som fikk merke dette var Jorunn Andersen (55). Etter nesten 30 år som hjelpepleier måtte hun se seg om etter nye muligheter - det var begynnelsen på en reise med omskolering. I samarbeid med legen og NAV fikk hun klarlagt sin arbeidsevne hos OsloKollega.

En dag fant Jorunn en ledig stilling som frivillig hos Nordisk Bibelmuseum. Hun fikk praksisplassen, som innebar ulike oppgaver ved museet, blant annet å ta imot de besøkende.

Den store samlingen av Bibler inspirerte meg til å lære mer om boken, som i så stor grad har endret vår historie, sier Jorunn. 

 Fra Bibel til Munch

Erfaringen og opplæringen ved museet gjorde at veileder Ann-Kristin Eldøy hos OsloKollega tipset om en stilling som besøksvert ved det nye Munchmuseet; Munch. - Jeg ble så ivrig at jeg sendte en søknad samme kveld, og fikk da med en gang beskjed om at jeg var velkommen til intervju, forteller Jorunn.

Erfaringen som besøksvert gjennom praksisplassen ved Bibelmuseet var gull verdt. Med gode referanser og anbefalinger fra Bibelmuseet fikk hun drømmejobben ved Munch. Jorunn forteller med stolthet om sin nye arbeidsplass, som allerede er blitt en verdens-attraksjon.

Et godt samarbeid hjelper folk på rett vei

Daglig leder ved Nordisk Bibelmuseum, Rune Arnhoff, forteller at museet har hatt mange personer på ulike arbeidsmarkedstiltak. Det er en ressurs for museet, og samtidig er det fint å kunne hjelpe andre i en overgangsfase, sier han.

Ann-Kristin Eldøy hos OsloKollega sier at Bibelmuseet evner å se resurser i alle og verdsetter arbeidsinkludering. Det er viktig og nødvendig for det arbeidet vi gjør med å få folk til å komme på et nytt spor i arbeidslivet, sier hun.

For mer informasjon, kontakt gjerne: Rune Arnhoff, daglig leder Nordisk Bibelmuseum.

Telefon: 401 05 777

E-post: rune@nobimu.no

Bilder

Jorunn Andersen foran sin nye arbeidsplass.
Jorunn Andersen foran sin nye arbeidsplass.
Last ned bilde

Om Stiftelsen Nordisk Bibelmuseum

Stiftelsen Nordisk Bibelmuseum
Stiftelsen Nordisk Bibelmuseum
Nedre Slottsgate 4C
0157 Oslo

401 05 777https://nobimu.no/

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Nordisk Bibelmuseum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Nordisk Bibelmuseum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Nordisk Bibelmuseum

Kjente uttrykk fra Bibelen brukes hyppig i årets valgkamp9.9.2021 11:12:38 CEST | Pressemelding

Våre politikere har møttes ansikt til ansikt i denne valgkampen. Får dette velgerne til å skille klinten fra hveten, og har folk tro på at våre folkevalgte kan flytte fjell? Mange av de innarbeidede ordene og uttrykkene som våre politikere, politiske kommentatorer og andre bruker har sin opprinnelse i Bibelen. Gjennom Infomedias medieovervåkning har vi sett litt nærmere på bruken av disse uttrykkene i årets valgkamp.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom