Ergoterapeutene

Fra 1. januar 2020 må alle kommuner tilby ergoterapi

Del

– Dette er en historisk dag for oss, og alle innbyggerne i landet som nå vil dra nytte av de tjenestene vi tilbyr, jubler forbundsleder Nils Erik Ness, som også er klar til å ta i mot mange nye kolleger i kommunene.

Familie blåser såpebobler
Familie blåser såpebobler

Stortinget har tidligere vedtatt endringer i lov om helsetjenester i kommunene, som med virkning fra 1. januar gir alle landets kommuner dette pålegget.

– Aktivitet og deltakelse gir et bedre liv for den det gjelder – og det lønner seg for kommunen, sier forbundsleder Nils Erik Ness. Ergoterapeuter utløser ressurser og bidrar til mer bærekraftige helsetjenester i den enkelte kommune.

Det blir ikke flere ergoterapeuter ved kommune-sammenslåinger

11 av kommunene som ikke har tilbudt ergoterapi slår ved nyttår seg sammen med kommuner som har tilsatt ergoterapeuter.
– Dette gir ikke et bedre tilbud om ergoterapi til innbyggerene, slår forbundsleder Nils Erik Ness fast.

Store forskjeller i dekningsgraden av ergoterapeuter

Dekningsgraden av ergoterapeuter varierer mye mellom kommunene.
– Sammen med alle gode krefter ønsker vi, våre medlemmer og tillitsvalgte, å bidra til å utløse ressurser og mer bærekraftige helsetjenester i kommunene, sier forbundslederen.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Familie blåser såpebobler
Familie blåser såpebobler
Last ned bilde

Lenker

Om Ergoterapeutene

Ergoterapeutene
Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 05 99 00http://www.ergoterapeutene.org

Norsk Ergoterapeutforbund - Ergoterapeutene er fagorganisasjonen for ergoterapeutene i Norge.

Ergoterapeuter bidrar til deltakelse og inkludering med sin kompetanse om samspillet mellom person, aktivitet og omgivelser.

Ergoterapeuter gjør hverdagslivet mulig – for enda flere, og finner løsninger når det blir et gap mellom helsa og hverdagens krav. Ergoterapeuter gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet.

Vi er en tydelig og fremtidsrettet fag­organisasjo­n og det naturlige valget for ergo­terapeutene i Norge. Vi ivaretar medlemmenes arbeidsvilkår og yrkesutøvelsens rammebetingelser, uavhengig av medlemmenes stillingstittel. Vi har 4300 medlemmer i kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter.

Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo
22 05 99 00
http://www.ergoterapeutene.org

Følg pressemeldinger fra Ergoterapeutene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ergoterapeutene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ergoterapeutene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom