Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Fortsetter som generalsekretær i Tekna 

Del

Line Henriette Holten har ledet Tekna i 3,5 år, en periode med rekordvekst og en svært positiv utvikling i organisasjonen. - Vi er derfor svært glade for at ho har takka ja til vidare engasjement som generalsekretær i Tekna, seier Lars Olav Grøvik, president i Tekna.

Line Henriette Holten fortsetter som generalsekretær i Tekna i nye 4 år.
Line Henriette Holten fortsetter som generalsekretær i Tekna i nye 4 år.

Generalsekretæren er organisasjonens øverste administrative leder.Tekna har under Holtens ledelse blitt en av de raskest voksende organisasjonene i Norge, og den aller største for de som jobber innen teknologirelaterte yrker. 

- Ikkje minst viktig er detat medlemmane, tillitsvalte og tilsetteer svært fornøgde.Line Henriette er kjent for å være empatisk, strukturert, strategisk og har svært god politisk teft. Tekna har store ambisjonar for framtida og vi er derfor glade for at Holten blir med å løfte og utvikle organisasjonen vidare, seier Grøvik.

Stillingen som generalsekretær i Tekna gjelder i en engasjementsperiode på fire år. 

- Med 170 dyktige kollegaer i generalsekretariatet og 4500 sterke tillitsvalgte i hele landet har vi klart å vise at vi er en relevant forening for alle som interesserer seg for teknologi, realfag og naturfag – selv under en toårig pandemi, sier Line Henriette Holten. En av våre styrker er at vi både er en fagforening som støtter ansatte på arbeidsplassen, samtidig som vi er en faglig forening med et stort faglig og sosialt tilbud.

- En viktig motivasjon for meg personlig er at Tekna skal øke innsatsen for å være med å oppnå bærekraftsmålene blant annet gjennom samfunns- og næringspolitisk samarbeid. Tekna er en kompetansevirksomhet og den kraften våre 95 500 høyt utdannede medlemmer har, er avgjørende for å drive samfunnet i bærekraftig retning. Vi skal derfor styrke innsatsen for mer teknologisk kompetanse i samfunnet,forteller Holten. 

- Arbeidslivet er i stadig endring og som arbeidstakerorganisasjon skal vi sørge for at samarbeidet med arbeidsgiverne og myndighetene blir konstruktivt – mot et fremtidsrettet arbeidsliv. Samtidig skal vi passe på at rettighetene og vilkårene til arbeidstakerne ikke utfordres, understreker hun. 

-Vi har oppnådd mye de siste årene, men vi har ennå mange ambisjoner som skal oppfylles. Jeg gleder meg derfor til å jobbe tett sammen med hovedstyret, tillitsvalgte og ansatte mot en bærekraftig framtid, sier Holten.

Om Line Henriette Holten

Line Henriette Holten har vært generalsekretær i Tekna i 3,5 år og direktør for samfunnspolitikk i ett år. Generalsekretæren er øverste administrative leder i Tekna med over 95500 medlemmer, 4500 tillitsvalgte og 170 ansatte i Generalsekretariatet. I tillegg til å være den største organisasjonen i Akademikerne, har Tekna under Holtens ledelse blitt en av de raskest voksende organisasjonene i Norge, og den aller største for de som jobber innen teknologirelaterte yrker. Hun er spesielt opptatt av teknologisk kompetanse i samfunnet, bærekraft, samt nærings- og arbeidslivspolitikk. 

Holten kom til Tekna fra en lang karriere på Stortinget som stortingsrepresentant og visepresident. Hun var blant annet medlem av Næringskomiteen, Helse og omsorgskomiteen, og Energi- og miljøkomiteen.Hun var også politisk rådgiver for Helseminister og Arbeids- og SosialministerHøybråten. Hennes fagkompetansen er spesieltsterk innen næring, helse, energi -og miljøpolitikk.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Line Henriette Holten fortsetter som generalsekretær i Tekna i nye 4 år.
Line Henriette Holten fortsetter som generalsekretær i Tekna i nye 4 år.
Last ned bilde

Om Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening
Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening
Dronning Mauds gate 15
0201 Oslo

22 94 75 00https://www.tekna.no/

Tekna organiserer medlemmer som har en mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap. Våre 90 000 medlemmer jobber hver dag med å løse samfunnets utfordringer gjennom innovasjon og ny teknologi. Tekna er den største masterforeningen i Norge, og den største fagforeningen i Akademikerne.

Følg pressemeldinger fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom