Innovasjon Norge

Første digitale næringslivsbesøk går til San Francisco

Del

Behovet for handel og innovasjon på tvers av Atlanteren stopper ikke opp til tross for pandemi og reiserestriksjoner. 27. og 28. april går det første større digitale besøket til utlandet av stabelen. Turen går til San Francisco, ledet an av HKH Kronprins Haakon.

Digitalt besøk til San Francisco
Digitalt besøk til San Francisco

California er USAs mest folkerike delstat, og verdens femte største økonomi. Delstaten har en global lederrolle i å utvikle og investere i klimatiltak og grønn teknologi. Samtidig står de overfor store utfordringer knyttet til klimakrisen.

- California har banet vei når det gjelder finansiering, utvikling og bruk av ny teknologi. Gjennom politisk strategi og handling har de vist at de ønsker å være ledende når det gjelder tiltak som kan bidra til å nå målene i Paris-avtalen. Det gir oss et fantastisk utgangspunkt for å bidra til å forsterke og etablere samarbeid mellom norske bedrifter og partnere i California, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge og leder av næringslivsbesøket.

Haugli fortsetter, -Målet med besøket er derfor å synliggjøre norsk kunnskap og teknologi på områder vi vet det er stor interesse for, samt være en døråpner for norske selskaper som kan bidra med løsninger og kompetanse. Dette er også en god mulighet for deling av beste praksis.

Besøket arrangeres av Innovasjon Norge i samarbeid med Nærings- og fiskeridepartementet og Utenriksdepartementet, og er en del av det offisielle besøket til San Francisco ledet av HKH kronprins Haakon. I tillegg til kronprinsen toppes det norske besøket politisk med utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide, næringsminister Iselin Nybø, og olje- og energiminister Tina Bru.

California og Norge har felles ambisjoner
California og Norge deler store ambisjoner om morgendagens grønne løsninger, og ønsker tettere samarbeid på flere områder. Blant annet kan begge vise til offensiv satsing på nullutslippskjøretøy, og California har satt store mål for bruk av fornybar energi.

Dette er bakgrunnen for næringslivsbesøket som hovedsakelig tar for seg havvind, elektrifisering, smarte samfunn og grønn skipsfart. - Dette er områder hvor norske selskaper innehar verdensledende kompetanse og erfaring, påpeker Haugli.

Viseguvernør Eleni Kounalakis og California Energy Commision er blant deltagerne fra California. Fra norsk side deltar blant andre Equinor, Aker Offshore Wind, og Nysnø.

Reiserestriksjoner stopper ikke interessen for samarbeid
I en tid med reiserestriksjoner skal virtuelle løsninger sørge for gode møteplasser, samtaler og en opplevelse av personlig tilstedeværelse. -Næringslivet både i Norge og California viser stor interesse for hverandres ideer og muligheter. Det stopper ikke opp til tross for pandemien, og vi ønsker derfor å tilby interesserte bedrifter en helt ny måte å knytte kontakter på en effektiv og trygg måte, sier Haugli.

Interesserte deltagere kan følge hele besøket digitalt. I etterkant inviteres bedrifter til oppfølging og matchmaking gjennom Innovasjon Norges kontor i San Francisco.

Presse og interessenter må registrere seg på forhånd. Informasjon om programmet, deltakere og påmeldingsinformasjon er tilgjengelig på Norway Events.


Fakta:

 • California er med sine 40 millioner innbyggere den mest folkerike staten i USA, og er verdens femte største økonomi.
 • Mangfoldig økonomi: 58% er basert på finans, regjering, eiendomstjenester, teknologi og profesjonelle, vitenskapelige og tekniske forretningstjenester.
 • California er en av landets største brukere av energi.
 • California importerer mer strøm enn noen annen stat, først og fremst vannkraft.
 • Innovasjon Norge har tre kontorer i USA, og fem ansatte jobber ved kontoret i San Francisco.
 • De bedriftene Innovasjon Norge jobber mest med er primært teknologibedrifter innen et bredt spekter av sektorer, som FinTech og smarte byer.

Kontakt Innovasjon Norge i San Francisco

Pressekontakter

 • Pressekontakt for næringslivsbesøket er Anne Line Kaxrud i Innovasjon Norge, e-post anne.line.kaxrud@innovasjonnorge.no eller telefon 906 60 744.
 • Pressekontakt for hele besøket er seniorrådgiver Per Anders Nilsen i Utenriksdepartementet, e-post per.anders.pollen.nilsen@mfa.no eller telefon 991 22 829.
 • Pressekontakt for utenriksministeren er Guri Solberg, e-post Guri.Solberg@mfa.no eller telefon 922 19 769.
 • Pressekontakt for næringsministeren er Christine Spersrud Haug, e-post christine-spersrud.haug@nfd.dep.no eller telefon 975 26 759.
 • Pressekontakt for olje- og energiministeren er Margrete Løbben Hanssen, e-post mlh@oed.dep.no eller telefon 928 578 91.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Digitalt besøk til San Francisco
Digitalt besøk til San Francisco
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

EUs grønne giv – av stor betydning for norsk næringsliv20.4.2021 07:00:00 CEST | Pressemelding

EUs flaggskipstrategier «Ny grønn giv» med fokus på det grønne skiftet og «Digital agenda» vil ha stor betydning for norsk næringsliv. - Med forrige ukes beslutning fra Regjeringen om at Norge skal delta i en rekke av EUs programmer de neste årene, må Norge kjenne sin besøkelsestid slik at næringslivet får dra nytte av de enorme mulighetene som ligger i EUs programmer, sier Gunnar Bovim, styreleder i Innovasjon Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom