KS

Fornuftig at lokale forhold avgjør smitteverntiltak

Del

- Vi er glade for at kommunene og fylkeskommunene selv skal avgjøre overgang til rødt tiltaksnivå i ungdomsskolen og videregående skoler, sier styreleder Bjørn Arild Gram i KS – Kommunesektorens organisasjon.

Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram. Foto: KS
Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram. Foto: KS

I sin redegjørelse til Stortinget mandag, opplyste statsminister Erna Solberg at det nasjonale tiltaksnivået for ungdomsskoler og videregående skoler nedjusteres fra rødt til gult nivå. Hun gjorde det samtidig klart kommunene kan opprettholde rødt nivå ut denne uka, dersom de har behov for å forberede overgang til gult nivå.
- Dette er helt i tråd med det KS og kommuner og fylkeskommuner har bedt om. Derfor er vi naturligvis tilfreds med at regjeringen har hørt på oss, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram.

Gram viser til at smittesituasjonen er svært ulik fra kommune til kommune, og at rødt nivå fører til at mange ungdommer verken får den undervisningen eller de øvrige svært verdifulle sosiale aktivitetene vi forbinder med skolen.
- Derfor er det viktig at rødt nivå bare brukes der det er helt nødvendig, sier Bjørn Arild Gram.

Når det gjelder de øvrige tiltakene regjeringen varslet mandag, reagerer Gram på at den nasjonale bestemmelsen om forbud mot skjenking av alkohol på serveringssteder videreføres:
- Dette er også et område kommunene er fullt ut i stand til å håndtere lokalt. Kommunene er selvsagt innforstått med de forholdene regjeringen begrunner videreføringen med, som for eksempel at det noen steder har vært høyt smittetrykk blant ansatte i serveringsnæringen.

Også her er det imidlertid store lokale variasjoner, og mange steder vil dette oppleves som et uforholdsmessig sterkt inngrep. Vi snakker her om mange arbeidsplasser, og viktige sosiale møtesteder.
- Vi håper derfor også dette blir gjort om når regjeringen skal vurdere det på nytt neste uke, sier Gram.

Bilder

Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram. Foto: KS
Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram. Foto: KS
Last ned bilde

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg saker fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom