Parat

Forhandlingene om forskningsoverenskomsten i gang

Del

Forhandlingene om tariffavtalen for ansatte i forsknings- og undervisningsinstitusjoner startet torsdag klokken 12. Parat ønsker å tariffeste en fleksibel arbeidssituasjon for alle medlemmer, samt at arbeidsgiver i større grad skal tilrettelegge for kompetansehevende arbeid.

Forhandlingene mellom Parat og Abelia/NHO om forskningsoverenskomsten startet torsdag klokken 12.00. 

Forhandlingsleder i Parat, Kjell Morten Aune, forteller at Parat ønsker å tariffeste en mer fleksibel arbeidssituasjon for Parats medlemmer, blant annet ved bruk av hjemmekontor.

– Vi ønsker at arbeidstakerne skal gis en mulighet for en fleksibel arbeidssituasjon, men samtidig at alt fjernarbeid skal baseres på frivillighet for å opprettholde tilhørighet til det sosiale miljøet på arbeidsplassene, sier han.


Kompetanseutvikling gjennom medlemmenes daglige arbeid er et annet område forhandlingene vil dreie seg rundt.

– Parat vil få tariffestet at arbeidsforholdene legges til rette for at de ansatte får arbeid der de får utnyttet og utviklet sine kunnskaper. Vi ønsker også at medlemmene skal få mulighet til permisjon med lønn for å heve sin kompetanse når dette er nyttig for bedriften, sier Aune.


I tillegg ønsker man å tariffeste et aktivt og målrettet arbeid for likestilling og hindring av diskriminering i bedriftene.

Nøkkelord

Kontakter

Kjell Morten Aune
Epost: kma@parat.com
Mobil: +47 977 85 814

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 23
0133 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom