Agder Energi Nett

Forberedt på uvær

Del

Det er varslet mye snø på Sørlandet det nærmeste døgnet. Agder Energi Nett har økt beredskapen for å håndtere feil dersom det oppstår strømbrudd som følge av uværet.

Tung og våt snø kan skape problemer for strømforsyningen.
Tung og våt snø kan skape problemer for strømforsyningen.

Meteorologene melder om mye nedbør, og frem til onsdag kveld ventes det 40 til 80 cm snø. Lokalt kan det komme svært mye nedbør. Snøgrensen vil variere, og det vil komme mest på grensa mellom Agder og Telemark. I fjellet blir ikke snømengden like stor, og langs kysten vil nedbøren komme som sludd og regn.

− Tung snø som legger seg på trær og linjenett kan skape problemer for strømforsyningen. Agder Energi Nett har derfor økt beredskapen for å være best mulig forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd som følge av det varslede uværet, forteller Jan Erik Eldor, administrerende direktør i Agder Energi Nett.

Agder Energi Nett advarer også publikum mot å være i nærheten av strømlinjer som ligger langs bakken. Disse kan være strømførende og berøring kan være livsfarlig.

Se oversikt over strømbrudd
På nettsiden aenett.no kan presse og publikum se oversikt over pågående strømbrudd samt antall berørte husstander.

Se kartet her: https://www.aenett.no/virksomhet/om-ae-nett/service-og-vedlikehold/

Nøkkelord

Bilder

Tung og våt snø kan skape problemer for strømforsyningen.
Tung og våt snø kan skape problemer for strømforsyningen.
Last ned bilde

Om Agder Energi Nett

Agder Energi Nett
Agder Energi Nett
Stoaveien 14
4848 Arendal

38 60 70 00https://www.aenett.no/

Agder Energi Nett overfører strøm til 210.300 nettkunder på Agder, og er med det Norges fjerde største nettselskap. Selskap er en del av Agder Energi konsernet. Agder Energi Nett eier og har driftsansvaret for det elektriske regional- og fordelingsnettet på Agder, totalt 22.300 km linjer og kabler.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi Nett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi Nett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi Nett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom