Agder Energi Nett

Forberedt på uvær

Del

Det er varslet mye snø og kraftig vind på Sørlandet det nærmeste døgnet. Agder Energi Nett har økt beredskapen for å håndtere feil i strømnettet som følge av uværet.

Tung og våt snø kan skape problemer for strømforsyningen.
Tung og våt snø kan skape problemer for strømforsyningen.

Meteorologene melder om mye nedbør, og torsdag og natt til fredag ventes 60 til 100 mm. Lokalt kan det komme svært mye nedbør. Nedbøren vil være mest intens fra torsdag ettermiddag til natt til fredag. Snøgrensen vil variere mellom 500 og 1000 meter.

− Tung snø som legger seg på linjenettet kan skape problemer for strømforsyningen. Agder Energi Nett har derfor økt beredskapen for å være best mulig forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd som følge av det varslede uværet, forteller Jon Eilif Trohjell, beredskapsleder i Agder Energi Nett.

Agder Energi Nett advarer også publikum mot å være i nærheten av strømlinjer som ligger langs bakken. Disse kan være strømførende og berøring kan være livsfarlig.

Se oversikt over strømbrudd
På nettsiden aenett.no kan presse og publikum se oversikt over pågående strømbrudd samt antall berørte husstander.

Se kartet her: https://www.aenett.no/virksomhet/om-ae-nett/service-og-vedlikehold/

Nøkkelord

Kontakter

Pressekontakt: 97792222

Bilder

Tung og våt snø kan skape problemer for strømforsyningen.
Tung og våt snø kan skape problemer for strømforsyningen.
Last ned bilde

Om Agder Energi Nett

Agder Energi Nett
Agder Energi Nett
Stoaveien 14
4848 Arendal

38 60 70 00https://www.aenett.no/

Agder Energi Nett overfører strøm til 201.500 nettkunder på Agder, og er med det Norges fjerde største nettselskap. Selskap er en del av Agder Energi konsernet. Agder Energi Nett eier og har driftsansvaret for det elektriske regional- og fordelingsnettet på Agder, totalt 21.900 km linjer og kabler.

Følg saker fra Agder Energi Nett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi Nett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Agder Energi Nett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom