Utviklingsfondet

Folkemarkering: Sammen for klimaet

Del

Torsdag 8. november kl. 8 holder Indila Theu appell foran Stortinget. Den malawiske småbonden vil snakke om klimaendringer og klimatilpasning. Appellen er en del av en folkemarkering som et bredt norsk sivilsamfunn står bak. Målet er å få klima inn i statsbudsjettet.

Hver torsdag fram til statsbudsjettet er vedtatt arrangeres det folkemarkeringer for klima foran Stortinget. Torsdag 8. november handler det om matsikkerhet og klimatilpasning. Blant appellantene er bønder fra Malawi og Norge som selv er hardt rammet av klimaendringer.

Klima må inn i statsbudsjettet

Vi har dårlig tid, og forslaget til statsbudsjett fra Regjeringen tar ikke innover seg alvoret i tilstrekkelig grad. Derfor har en rekke organisasjoner* gått sammen om ukentlige markeringer på Eidsvolls plass foran Stortinget fram til Statsbudsjettet for 2019 vedtas i desember.

Temperatur og nedbør er to av tingene som har aller størst betydning for matproduksjonen vår. Det er også det som vil endre seg mest med klimaendringene. 

Indila Theu er på norgesbesøk i to uker. Hun kommer fra Malawi, et av verdens fattigste land. Her lever over halvparten av befolkningen i fattigdom, og over 70 % er avhengig av landbruket som sin inntektskilde. Landet er hardt rammet av klimaendringer.

Indila skal reise rundt og treffe norske bønder, for å fortelle om sitt arbeid for å tilpasse seg et endret klima. Hennes historie viser at det er mulig å tilpasse seg klimaendringer. Det vil være mulig å intervjue Indila litt senere denne torsdagen.

Program for klimamarkering 8. november                       

  • 08:00: Kaffe og boller serveres
  • 08:10: God morgen og sambarytmer med trommeaktivistene i SambAttac
  • 08:15: Jan Thomas Odegard, daglig leder for Utviklingsfondet, ønsker velkommen
  • 08:20: Appell fra bøndene Indila Theu og Frøydis Haugen
  • 08:30: Appell fra Anne Beathe Tvinnereim, nestleder i Senterpartiet
  • 08:35: Avsluttende ord av Bendik Walderhaug fra Too Good To Go
  • 08:40: SambAttac runder av!

Sammen for klimaet er en felles folkemarkering som arrangeres av: Besteforeldrenes Klimaaksjon, Changemaker, Framtiden i Våre Hender, Greenpeace, KFUK KFUM Global, Klimavalgalliansen, Kirkens Nødhjelp, Miljøagentene, Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, Sabima, Spire, Utviklingsfondet og WWF.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Utviklingsfondet

Utviklingsfondet
Utviklingsfondet
Mariboes gate 8
0183 Oslo

23109600https://www.utviklingsfondet.no

Utviklingsfondet bekjemper sult og fattigdom. Vi støtter fattige bønder i deres egen kamp for en bedre hverdag. Hvert år når vi ut til over en halv million mennesker i Afrika, Asia og Mellom-Amerika. 

Følg saker fra Utviklingsfondet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utviklingsfondet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utviklingsfondet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom