Retriever Norge

FNI-indeksen: lav vekst og svakt konjunkturbilde

Del
FNI-indeksen for norsk økonomi, konstruert av Retriever og CAMP-senteret ved Handelshøyskolen BI, er nå oppdatert med nye tall til og med 31. august 2020. I tråd med den svake BNP-veksten for 2. kvartal som ble publisert i forrige uke er indeksen revidert noe ned. Konjunktursituasjonen er imidlertid bedre enn tidligere i år, men fremdeles under trend.

Oppdaterte konjunkturtendenser

Utviklingen i FNI denne våren har vært ekstraordinær. Allerede i begynnelsen av mars falt indeksen brått og raskt til svært lave nivåer. I midten av mars var nivåene på indeksen lavere enn under finanskrisen og signaliserte en kraftig og potensielt langvarig resesjon. Dette bildet startet å endre seg i slutten av april. Siden da har indeksen gradvis blitt mindre negativ og nærmet seg en mer normal situasjon. Gjennom sommeren har veksten imidlertid flatet ut, og det nåværende nivået på FNI-indeksen for norsk økonomi tilser at konjunkturbildet er langt under trend.

Om FNI-indeksen

Retriever og Centre for Applied Macroeconomics and commodity Prices (CAMP) ved BI har inngått samarbeid om å lage en konjunkturindikator for norsk økonomi. Indeksen, som er kalt FNI (Financial News Index), måler tilstanden i norsk økonomi daglig og publiseres normalt én gang i måneden. FNI-indeksen er konstruert med basis i daglige nyhetsartikler fra mange kilder. Nyhetene dekomponeres ut fra ulike temaer. Disse blir igjen brukt sammen med BNP for å beregne en daglig konjunkturindeks.

Den gjennomsnittlige verdien til FNI er sentrert rundt 0. Tiltagende mer positive verdier tyder på tiltagende bedre enn gjennomsnittlige konjunkturer. Motsatt, tiltagende lavere verdier tyder på tiltagende dårligere enn gjennomsnittlige verdier.

Kontakter

Lenker

Om Retriever Norge

Retriever Norge
Retriever Norge
Langkaia 1 - Havnelageret
0150 Oslo

+47 22 91 03 50http://www.retriever.no

Retriever er Nordens ledende leverandør av medieovervåkning, mediearkiv og medieanalyseGjennom våre 20 år som medieovervåker har vi samlet enorme mengder med data fra det nordiske medielandskapet. Daglig fyller vi på våre databaser med millioner av artikler, innslag og innlegg fra redaksjonelle og sosiale medier.

Retriever eies av norske NTB (Norsk Telegrambyrå) og svenske TT (Tidningarnas Tele- grambyrå).

Vi er lokalisert i Oslo, Stockholm, København og Helsinki. 

Følg pressemeldinger fra Retriever Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Retriever Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Retriever Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom