RiksTV

Flere hundre tusen nordmenn bruker nå sine TV-pakker i EU

Del

Flere hundre tusen nordmenn har nå begynt å ta i bruk sine TV-pakker når de er på reise i EU. Hos RiksTV er det blitt startet over 250 000 strømmer i EU-land siden TV-distributøren åpnet opp TV-blokkeringen i mai måned.

-Mange nordmenn benyttet muligheten til å bruke TV-abonnementet sitt i utlandet i sommer. Det viser våre seertall/data samlet siden mai måned da blokkeringen ble fjernet, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Tallene som RiksTV har hentet ut er for seing via mobil, nettbrett, pc og AppleTV som er de enhetene som benyttes mest i utlandet.

-Med så mange startede strømmer fra EU-land hos RiksTV, så er det grunn til å tro at flere hundre tusen nordmenn har benyttet sine TV-pakker fra ulike distributører i vår og sommer i forskjellige EU-land, sier Ole André Skarbøvik.

Ferske tall som viser RiksTV-kundenes TV-titting i utlandet viser at det er i Spania at nordmenn er flittigst til å benytte sine norske TV-pakker og kanaler.

Dataene innhentet av RiksTV preges av hvor det norske folk liker å feriere. Og Spania er et yndet feriemål for nordmenn. Det viser også tallene over nordmenns benyttelse av norske TV-pakker på tur innen EU.

Aller flest avspillinger i perioden stammer fra Spania (32 %), på andreplass Sverige (18 %), Danmark (11,5 %), England (5 %), Hellas (4 %) og Frankrike (4 %).

Fra og med 1. august var det påbudt å gi nordmenn tilgang til sine egne TV-pakker fra Norge til fri benyttelse innen EU. Men de fleste TV-distributørene valgte å gi denne tilgangen før sommerferien startet. Det betød at mange nordmenn fikk muligheten til å ta med seg TV-abonnementet sitt på tur gjennom hele sommeren.

-Det er tydelig at mange har oppdaget denne muligheten som de ikke hadde i 2018, og har brukt RiksTV flittig når de har vært utenlands i sommer. Blant våre kunder er det startet over 250 000 avspillinger innen EU i sommer, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Stortinget fattet 10. desember 2018 vedtak om å samtykke til EØS-komiteens beslutning, jf. Innst. 82 S (2018-2019). Lovendringene ble vedtatt av Stortinget 14. desember 2018, jf. Lovvedtak 18 (2018-2019), jf. Innst. 83 L (2018-2019).

-Ja, det var på tide at denne blokkeringen ble fjernet. Sett fra vårt og kundes perspektiv er det bare rett og rimelig at man kan få bruke et produkt man har betalt for også når man er på ferie, sier Ole André Skarbøvik.

Det er ventet at nordmenn i stadig større grad vil bruke TV-abonnementet sitt når de er på reise i EU-området. 1,5 millioner nordmenn, eller 34 prosent av den voksne befolkning, mente at det vil være interessant å benytte TV-tjenestene fra TV-leverandøren når de var på reise i Europa, før blokkeringen ble fjernet. Dette ifølge en landsrepresentativ undersøkelse foretatt av Ipsos i 2018 med 1014 respondenter på vegne av RiksTV.

250 000 nordmenn eier eller disponerer fritidsbolig i Europa, 110 000 av disse holder til i Spania og 50 000 i Sverige. I denne gruppen sa 63 prosent at det er ganske eller svært interessant å kunne benytte «det norske» digital-TV-abonnementet i utlandet, før blokkeringen ble fjernet.

-Vi forventer å se en økning i TV-bruken for nordmenn på reise i EU-land. Når stadig flere oppdager sine muligheter, vil de også benytte det i større grad. Vi har gjort vårt for å gjøre dette kjent blant våre kunder, men det tar selvsagt litt tid fra endringen skjer til at alle har fått det med seg, sier Ole André Skarbøvik i RiksTV.

For mer informasjon, kontakt kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV på 92 84 93 43 og/eller ole.skarbovik@rikstv.no

Bilde: Kommersiell direktørOle André Skarbøvik i RiksTV konstaterer at nordmenn bruker sine kanalpakker fra Norge flittig. Likevel tror Skarbøvik at det vil bli en sterk økning de nærmeste årene på dette området.

 

Kontakter

Bilder

Om RiksTV

RiksTV
RiksTV
Postboks 393 Økern
0513 OSLO

22 88 37 90http://www.rikstv.no

RiksTV har snaue 250 000 kunder, og er Norges eneste TV-distributør som gir deg digital-TV via antenne, internett og fiber. I tillegg til tilgang via SMART-boks er RiksTV tilgjengelig via apper til Apple TV, mobil, nettbrett og via nett-TV. Ifølge Norsk Kundebarometer 2018 har RiksTV de mest fornøyde kundene i kategorien TV-distribusjon. 

RiksTV tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og ca. 90 prosent av fritidsboligene i vårt langstrakte land kan få inn med vanlig TV-antenne.

Kapasiteten i det digitale bakkenettet disponeres av NRK og RiksTV. NRKs TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet, mens alle øvrige kanaler og innhold er en del av RiksTVs tilbud. RiksPakken er RiksTVs største og mest populære kanalpakke.

Følg saker fra RiksTV

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra RiksTV på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra RiksTV

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom