Codan Forsikring

Flere enn én av ti fikk besøk av mus eller rotter

Del

En ny undersøkelse viser at hele 14 prosent har hatt uvedkommende gjester på besøk i boligen det siste året.

Smågnagerne tar gjerne fatt på ledninger og rør, isolasjon og treverk. Foto: iStock.
Smågnagerne tar gjerne fatt på ledninger og rør, isolasjon og treverk. Foto: iStock.

Koronaåret var det store museåret, med svært stor utbredelse av mus, men også en økning av rotter. Undersøkelsen Norstat har gjennomført for Codan Forsikring, viser at folk på på Øst- og Sørlandet fikk flest besøk av gnagerne.

 – Mange har slitt med uvedkomne små gjester. Vi har tilbragt ekstra mye tid hjemme, og det er ikke særlig hyggelig å ligge søvnløs om natten på grunn av krafsing i veggene. De små gnagerne kan også gjøre stor skade hjemme hos deg, sier Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan forsikring.

Gnager seg gjennom alt

Smågnagerne tar gjerne fatt på ledninger og rør, isolasjon og treverk. Ved skade på det elektriske, kan det i verste fall oppstå brann. Ødelagte vannledninger til vaske- og oppvaskmaskin fører til lekkasjer og vannskader som kan bli store og kostbare. 

– Når mus eller rotter først har kommet seg inn hos deg, kan det både bli kostbart og være vanskelig å bli kvitt, sier Richvoldsen.

Norsk Hussopp Forsikring er spesialist på råte- og skadedyrforsikring og samarbeider med mange av de norske forsikringsselskapene. De har også merket den store økningen, og fikk i fjor inn dobbelt så mange saker på mus og rotter som året før.

 – Statistikken skjøt til værs i høst og pågangen av mus- og rottebekjempelser er fortsatt stor. Det aller viktigste tiltaket man kan gjøre for å unngå mus og rotter er å hindre at dyrene kommer inn, sier Svein Stormoen i Norsk Hussopp Forsikring.

Tett sprekker og hold det rent

Selv om det er mange mus og rotter omkring finnes det noen råd for å hindre dem i å flytte inn hos akkurat deg.

– Et av de viktigste rådene er å tette igjen alle sprekker, hull, lufteluker og lignende. Husk at gnagerne kan komme seg inn i åpninger så små som 6-7 millimeter. Et annet godt råd er å holde det rent og ryddig. Ikke ha matrester og smuler liggende rundt, og vær forsiktig med å oppbevare hundefór eller annen mat i garasje eller boden, sier Georg Richvoldsen.

Undersøkelsen er gjennomført i februar av Norstat på vegne av Codan Forsikring, i et landsrepresentativt utvalg på 1000 respondenter. 14 prosent svarte at de har opplevd å ha mus eller rotter i boligen sin i løpet av de siste 12 månedene.

 

Kontakter

Bilder

Smågnagerne tar gjerne fatt på ledninger og rør, isolasjon og treverk. Foto: iStock.
Smågnagerne tar gjerne fatt på ledninger og rør, isolasjon og treverk. Foto: iStock.
Last ned bilde

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Verkstedveien 3
0277 Oslo

06300http://www.codanforsikring.no

Codan Forsikring er en totalleverandør av skadeforsikringer til privatpersoner og næringsliv i Norge. Vi selger forsikringer innen primærområdene bil, hus, innbo og reise. Innenfor næring dekker Codan Forsikring hele bedriftens forsikringsbehov.

I Norge er vi 250 ansatte og ledes av Stefan Langva, Administrerende direktør.

Sammen med Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark er vi et av Skandinavias største forsikringsselskap. Codan eies av RSA Group, ett av verdens ledende multinasjonale forsikringsselskaper med 9 millioner kunder i mer enn 100 land.

Følg saker fra Codan Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Codan Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Codan Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom