Felleskjøpet Agri

Fire nye modeller i 6R-serien fra John Deere

Del

6R-serien, som har den mest effektive transporttraktoren, blir nå utvidet med fire kompakte og sterke modeller, som det norske markedet har venta på.

Dette er de fire nye modellene i 6R-serien fra John Deere. (Foto: John Deere)
Dette er de fire nye modellene i 6R-serien fra John Deere. (Foto: John Deere)

 Uansett om du er husdyrbonde, grønnsaksdyrker, kornbonde eller entreprenør, kan du finne en 6R som er laget for deg. 6R er en av de mest allsidige traktorseriene på markedet, med fire rammestørrelser og hele 14 modeller fra 110 til 300 hestekrefter, sier Tore Glærum, produktsjef traktor i Felleskjøpet Agri. 

To nye sterke og kompakte 

 I dag er 6130R den største 4-sylindrede 6R med kort ramme. Her kommer det to nye modeller, 6R140 og 6R150. Det betyr at vi nå kan tilby en 4 sylindret traktor med hele 177 hk makseffekt, i samme kompakte størrelse som dagens 6130R. Dette er noe det norske markedet har ventet lenge på, sier Glærum. 

To nye sterke i mellomklassen 

 Og ikke nok med det. I det vi kaller medium ramme, kommer det to nye 6-sylindrede modeller. Der har vi allerede dagens 6155R, som er en av Norges mest solgte modeller. De to nye 6R165 og 6R185 er også sterkere, så vi kan nå tilby en 6-sylindret traktor med 234 hk makseffekt i samme rammestørrelse som dagens 6155R. 

Observante lesere har nå kanskje fått med seg at 6R skifter modellbenevning, slik at 6250R fra nå vil hete 6R250, slik vi kjenner det fra 7R og 8R-seriene. 6R-serien har også fått et nytt design, med inspirasjon fra 7R og 8R. 

John Deere 6R250 er ellers hittil ubeseiret i DLG sin PowerMix transporttest, hvor den siden 2018 har vært den mest drivstoff-effektive. Og landbruksmyndighetene i den tyske delstaten Niedersachsen har bekreftet de eksepsjonelle resultatene i traktortesten i 2020. 

Maksimal holdbarhet 

Glærum trekker fram John Deeres helrammekonstruksjon som den sterke ryggraden i alle traktorene i 6R-serien. Motor og transmisjon er montert på isolerte blokker i ramma som reduserer vibrasjoner og lyd. Og ramma er en perfekt plattform for en frontlaster. 

Innstillinger som må gjøres på jordet er redusert med opptil halvparten. Oppgaver som er planlagt i arbeidslista i Operations Center dukker automatisk opp på Gen4-skjermen når du kjører inn på jordet, og du kan klikke på skjermen en gang for å bekrefte innstillingene før du begynner arbeidet. 

Praktiske og effektive transmisjoner 

Nytt er nå at du kan få 6R med CommandQuad Plus, som er som å kjøre med automatgir. Men man kan også velge John Deere sine velkjente transmisjoner som DirectDrive, som utnytter fordelene med mekanisk transmisjon og god utnyttelse av hestekreftene, og den og effektive trinnløse AutoPowr™. 

Boost, også kalt Intelligent Power Management, har tidligere vært tilgjengelig på 6R-serien ved PTO-arbeid samt transport. Nå vil de nye 6-sylindrede 6R-traktorene også gi boost, altså økt motoreffekt, ved arbeid som inkluderer traktorens hydraulikk. Dette kan være veldig praktisk for eksempel når man bruker traktoren til en luftassistert såmaskin. 6R har ellers opptil seks uavhengige styrte uttak med opptil 160 liter olje i minuttet for topp produktivitet.   

Hytta på den nye 6R-serien er ekstra romslig (3,33 m³) og veldig støysvak 71 dB(A). Her er instrumentpanelet i dashbordet flytta opp i A-stolpen for å gi bedre sikt framover.  

Populær CommandPro og ny joystick 

Den populære kjørespaken CommandPro blir selvsagt med videre på den nye 6R-serien. Den betjener transmisjonen, og har 11 programmerbare knapper som kan blant annet brukes til 3-punkt, kraftuttak, SCV, AutoTrac, ISOBUS og mye mer. Etter ønske fra kundene har det i tillegg blitt utviklet en ny joystick. Den nye joysticken kan selvsagt betjene frontlaster eller andre funksjoner som hydraulikkuttak, AutoTrac, Isobus og mer, og nå kan den også betjene traktorens vendegir! Dette er praktisk særlig i arbeid med frontlaster. 

Fire ulike rammer 

6R-serien kommer med fire ulike rammer og 14 modeller.  

Modell 

Akselavstand 

Makseffekt 

6R kort ramme 

258 cm 

6R110 

135 hk 

6R120 

145 hk 

6R130 

156 hk 

6R140 

166 hk 

6R150 

177 hk 

6R medium ramme 

276,5 cm 

6R145 

192 hk 

6R155 

203 hk 

6R165 

213 hk 

6R185 

234 hk 

6R lang ramme 

280 cm 

6R175 

223 hk 

6R195 

244 hk 

6R215 

259 hk 

6R ekstra lang ramme 

290 cm 

6R230 

281 hk 

6R250 

301 hk 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dette er de fire nye modellene i 6R-serien fra John Deere. (Foto: John Deere)
Dette er de fire nye modellene i 6R-serien fra John Deere. (Foto: John Deere)
Last ned bilde
6R150 er en av de nye modellene som ble lansert i et internasjonalt digitalt event mandag denne uka. (Foto: John Deere)
6R150 er en av de nye modellene som ble lansert i et internasjonalt digitalt event mandag denne uka. (Foto: John Deere)
Last ned bilde
– Dette er noe det norske markedet har ventet lenge på, sier Tore Glærum,  produktsjef traktor i Felleskjøpet Agri. Mandag var en av modellene i den nye 6R-serien på besøk ved Felleskjøpets anlegg på Kløfta. (Foto: Felleskjøpet Agri)
– Dette er noe det norske markedet har ventet lenge på, sier Tore Glærum, produktsjef traktor i Felleskjøpet Agri. Mandag var en av modellene i den nye 6R-serien på besøk ved Felleskjøpets anlegg på Kløfta. (Foto: Felleskjøpet Agri)
Last ned bilde
I tillegg til den populære kjørespaken CommandPro har John Deere utviklet en 
ny joystick. Den kan betjene frontlaster eller andre funksjoner som hydraulikkuttak, AutoTrac, Isobus og mer, og nå kan den også betjene traktorens vendegir. (Foto: Felleskjøpet Agri)
I tillegg til den populære kjørespaken CommandPro har John Deere utviklet en ny joystick. Den kan betjene frontlaster eller andre funksjoner som hydraulikkuttak, AutoTrac, Isobus og mer, og nå kan den også betjene traktorens vendegir. (Foto: Felleskjøpet Agri)
Last ned bilde
Last ned bilde
Ingen tvil om hvem som var hedersgjesten under lanseringen på Kløfta mandag denne uka.  (Foto: Felleskjøpet Agri)
Ingen tvil om hvem som var hedersgjesten under lanseringen på Kløfta mandag denne uka. (Foto: Felleskjøpet Agri)
Last ned bilde
Denne utgaven fra den nye 6-serien til John Deere er for tiden på besøk i Norge. Siste helgen i november kan traktoren sees på landbruks- og maskinmessen Agroteknikk i Norges Varemesse på Lillestrøm. (Foto: Felleskjøpet Agri)
Denne utgaven fra den nye 6-serien til John Deere er for tiden på besøk i Norge. Siste helgen i november kan traktoren sees på landbruks- og maskinmessen Agroteknikk i Norges Varemesse på Lillestrøm. (Foto: Felleskjøpet Agri)
Last ned bilde

Om Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri
Felleskjøpet Agri
Depotgata 22
2000 Lillestrøm

72505050https://www.felleskjopet.no

Konsernet Felleskjøpet Agri har en omsetning på 17,3 milliarder og 4080 ansatte, og er den viktigste leverandøren av driftsmidler og teknologi til norsk landbruk. Felleskjøpets virksomhet omfatter også til sammen 210 butikker i Norge og i Sverige, eiendomsdrift, brød og bakevarer, utstyr til park og anlegg samt fôr og utstyr til kjæledyr. Felleskjøpet er et samvirke eid av 44 000 bønder. Felleskjøpet er markedsregulator for korn, og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpets hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

Følg pressemeldinger fra Felleskjøpet Agri

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Felleskjøpet Agri på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet med i bransjesamarbeid: Reduserer soya i kyllingfôret med 75 prosent8.11.2021 15:33:38 CET | Pressemelding

Prior og Nortura har i løpet av året produsert de første to millioner kyllinger med et fôr som har betydelig redusert innhold av importert soya. Andelen erter, åkerbønner, raps og andre norske proteinråvarer i norsk kyllingfôr øker i tråd med målsettingen om enda mer bærekraftig norsk fôr. Felleskjøpet har med sitt fôrutviklingsmiljø bidratt til de nye fôr-blandingene.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom