RiksTV

Fire av ti vil helst se OL-stafetten

Del

OL-stafetten i langrenn for menn blir det største høydepunktet på TV under OL i Sør-Korea, ifølge en landsrepresentativ undersøkelse foretatt av Ipsos på vegne av TV-distributøren RiksTV. Søndag 18. februar går OL-distansen flest nordmenn gleder seg til.

På spørsmålet «Hvis du bare kunne velge én konkurranse i løpet av OL du kunne se på TV – hvilken av følgende ville du valgt?», svarer hele 18 prosent at de vil se 4 x 10 kilometer stafett i langrenn for herrer.

Og stafett fenger virkelig det norske folk: På delt andreplass ligger nemlig 4 x 5 kilometer stafett i langrenn for damer og skiskyting stafett for menn – begge med 13 prosent av Norges befolkning i ryggen.

– Historisk sett har vi både gjort det veldig bra i stafett under OL, samt at det stort sett alltid har vært svært spennende å følge med på. Det er sikkert mange som fortsatt husker Silvio Fauner mot Bjørn Dæhlie under Lillehammer-OL, selv 24 år etter. Men vi har også nyere minner, slik som skiskytterguttas stafettgull under OL i Vancouver i 2010, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Fordelingen av kjønn er også tydelig. Mens det er 20 prosent menn og 15 prosent kvinner som vil se herrestafetten i langrenn, vil bare åtte prosent menn mot 18 prosent kvinner se damestafetten. Kun fire prosent av mennene fra 18 til 29 år oppgir at de vil se damestafetten, mens 22 prosent av kvinnene over 60 år vil det samme.

Ser vi på fylkesfordelingen, er det ikke overraskende befolkningen i Nord-Trøndelag som aller helst vil se herrestafetten i langrenn, med 38 prosent. På den andre enden av skalaen finner vi vestfoldingene – der bare fem prosent vil se stafett for herrer. I Finnmark finner vi flest som velger seg skiskyting jaktstart (23 prosent), mens folket i Vest-Agder helst vil se femmila (23 prosent).

Totalt var det 1 014 respondenter i alderen 18 år og oppover i den landsrepresentative undersøkelsen gjennomført av Ipsos på vegne av RiksTV. Undersøkelsen ble gjennomført i uke 2.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik
Kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik
Last ned bilde

Om RiksTV

RiksTV
RiksTV
Postboks 393 Økern
0513 OSLO

22 88 37 90http://www.rikstv.no

RiksTV har snaue 250 000 kunder, og er Norges eneste TV-distributør som gir deg digital-TV via antenne, internett og fiber. I tillegg til tilgang via SMART-boks er RiksTV tilgjengelig via apper til Apple TV, mobil, nettbrett og via nett-TV. Ifølge Norsk Kundebarometer 2018 har RiksTV de mest fornøyde kundene i kategorien TV-distribusjon. 

RiksTV tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og ca. 90 prosent av fritidsboligene i vårt langstrakte land kan få inn med vanlig TV-antenne.

Kapasiteten i det digitale bakkenettet disponeres av NRK og RiksTV. NRKs TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet, mens alle øvrige kanaler og innhold er en del av RiksTVs tilbud. RiksPakken er RiksTVs største og mest populære kanalpakke.

Følg saker fra RiksTV

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra RiksTV på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra RiksTV

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom