Leading Web Solutions

Ferie med leiebil og adrenalinkick

Del

Skal du feriere i Norge i sommer? Det er langt fra kjedelig. Her gir vi deg tips til opplevelser som garanterer at du kjenner at du lever. Med leiebil kan du enkelt komme deg fra den ene aktiviteten til den andre.

Offroad-sykling i "adrenalin-hovedstaden" Voss. Foto: Istockphoto.
Offroad-sykling i "adrenalin-hovedstaden" Voss. Foto: Istockphoto.

Lei det du trenger

Norge er et langstrakt land. Så for å få med seg alle opplevelsene man har lyst til i løpet av sommeren kan det være en god ide å kombinere fly og bilutleie. Det er slett ikke nødvendig å dra på masse utstyr, det finnes en rekke steder hvor du kan leie det du trenger til dykking, rafting og sykkelturer.

I en tynn line

Et garantert adrenalinkick er Skandinavias lengste zipline! Den finner du i Flåm, og den er hele 1381 meter. Underveis kan du nyte en helt fantastisk utsikt. Du suser fort av gårde, for toppfarten på ziplinen er 100 kilometer i timen. Du trenger ikke ta med deg utstyr dit, men et action-kamera hadde nok vært gøy å ha!

Terrengsykling

Når du skal til Flåm kan du også kombinere det med en sykkeltur fra Finse til Flåm, langs den såkalte Rallarvegen. Den har blitt kåret til Norges vakreste sykkeltur mange ganger. Ruten starter på fjellet, og ender ved fjorden. Sykkelturen går for det meste på grusveier, og er relativt lett å sykle. Fra Finse til Flåm er det 53 kilometer, og turen er beregnet til å ta seks timer.

Det er mulig å leie sykkel i Flåm, og ta den med på toget til Finse for å sykle ned igjen, men det enkleste er å leie sykkel på Finse og levere den i Flåm.

Utleie av terrengsykler, og stier til å sykle på, finnes også en rekke andre steder i Norge. Noen av de mest populære stedene for terrengsykling er Trysil, Hallingdal og Lyngenfjorden-regionen.

En rekke alpinanlegg gjøres også om til sykkelparker om sommeren, som for eksempel på Hafjell.

Rafting

Fra Flåm kan du dra videre til Voss og få et nytt adrenalinkick med rafting. Voss kalles ofte «adrenalin-hovedstaden» i Norge, og der er det også flere andre aktiviteter å prøve seg på.

Rafting tilbys også mange andre steder i Norge. Noen av de mest anbefalte stedene er i Sjoa, Driva og Trysilelva. Flere steder tilbys det også en litt roligere familierafting, hvis man har med barn.

Juving og grotting

Dette er aktiviteter som både får opp pulsen og nysgjerrigheten. Juving er det norske uttrykket for «canyoning». Det handler om å hoppe fra klipper, svømme i huler og ake i naturlige sklier i fjell og fosser. Da bruker man våtdrakt, hjelm og redningsvest. Det er en aktivitet som krever at man er i tilstrekkelig god fysisk form. I tillegg får man best utbytte av å være med guider som er kjent i området. På nettsidene til VisitNorway.no kan du lete fram flere aktører som tilbyr utleie og guiding til juving.

Der kan du også finne guider til grotting. Det er turer hvor man utforsker underlige formasjoner i fjellet og spennende krinkelkrok-grotter.

Klatring og via ferrata

Klatring tilbys en rekke steder i landet. Mange sentre tilbyr kurs i løpet av ferien, og klatreparker har mange løyper for deltagere med ulikt nivå.

Det finnes også om lag tyve såkalte «via ferrataer» i Norge. Det kommer fra italiensk og betyr jernvei. Det handler om fjellklatring hvor man henger festet til en vaier. På den måten kommer man høyt og fritt og kan nyte en fantastisk utsikt!

Via ferrataene finnes i ulik lengde, høyde og vanskelighetsgrad, så man trenger ikke å være erfaren klatrer for å prøve seg. Du finner via ferrataer blant annet i Hardanger, Valdres og Åndalsnes.

Finn leiebil enkelt

Uansett hvilken aktivitet du sikter deg inn på i sommer, så lønner det seg å planlegge i god tid. Det er fare for fortsatt korona-restriksjoner med tanke på antall deltakere på ulike aktivitetssentre, og det gjør det ekstra viktig å bestille i god tid.

Dessuten bør du planlegge hvor du trenger leiebil, og bestille den tidlig. Da får du best pris, og du har flest biler å velge mellom. På nettsidene Leiebilguiden.no kan du finne leiebiler ved alle flyplasser i Norge, samt mange andre steder. Der kan du raskt sammenligne, og finne bil til den beste prisen. Dessuten følger alle nødvendige forsikringer, og ubegrenset kjørelengde med, når du bestiller der.

Bilder

Offroad-sykling i "adrenalin-hovedstaden" Voss. Foto: Istockphoto.
Offroad-sykling i "adrenalin-hovedstaden" Voss. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg pressemeldinger fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom