Fem sunne og billige havregrøter
Grøt regnes som en av de eldste rettene vi har her i landet, og det er neppe tilfeldig at akkurat havregrøten er blitt så trendy.
Havregrøt er både næringsrik og bærekraftig, og passer godt inn i vår moderne livsstil. Den er enkel å lage fra bunn av og kjøleskapsvarianten lager nesten seg selv. Med litt variasjon av søt og salt topping passer havregrøt like godt til frokost som til middag.
Vær kreativ og unngå matsvinn
Havregrøt kommer i mange varianter, og smaker ekstra godt om du lager den på melkeprodukter. Vær kreativ og bruk gjerne det du har tilgjengelig til topping.
– Det å bruke rester når du skal lage havregrøt gir en god mestringsfølelse. Ikke bare får du redusert matsvinn ved å utnytte det du har tilgjengelig, du kan med litt variasjon og kreativitet lage et skikkelig godt, næringsrikt og billig måltid fra bunnen av, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Tips til næringsrik grøt
Lager du havregrøt på melk får du i deg flere næringsstoffer som proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod. I tillegg utfyller proteinene i melk og korn hverandre på en meget god måte. De næringsstoffene melk har lite av, har korn mye av og omvendt.
Fem oppskrifter på kjøleskapsgrøt og middagsgrøt:
Kjøleskapsgrøt med lune epler og kanel (melk.no)
Kjøleskapsgrøt med havregryn og yoghurt (melk.no)
Kveldsgrøt av havre, brokkoli og mandler (melk.no)
Bilder
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Nyt kakao med god samvittighet i påsken26.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Den tradisjonelle påskekakaoen byr ikke bare på en smakfull opplevelse – lages den fra bunn med gode råvarer, får man også i seg en rekke næringsstoffer. Slik kan man nyte den søte drikken helt uten dårlig samvittighet i ferien.
Ta med grove vafler i matpakken på mandag22.3.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj. Grove vafler er et godt alternativ og metter magen tilstrekkelig.
Én av tre har gjort endringer etter omstridt matdebatt18.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Hele 32 prosent av nordmenn som har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat, har tatt grep i eget kosthold.
Salget skjøt i været etter TikTok-trend7.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Det er ikke lenger bare voksne på diett som strekker seg etter cottage cheese i butikkhyllene. I 4. kvartal av 2023 økte salget med 35 prosent – og det var det særlig én årsak til.
2023 ble et godt år for norsk melk og andre meieriprodukter30.1.2024 18:42:32 CET | Pressemelding
Et meget godt 4. kvartal gjorde at 2023 ble et vellykket år for norske meieriprodukter. Årets siste kvartal endte med økt salgsvolum i alle kategorier, også for melk som har hatt en jevn nedgang over tid. Spesielt bidro økning i salget av helmelk og syrnet melk med smak til suksessen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom