Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Fem sunne og billige havregrøter

Del

Med dagens matvarepriser gjelder det å finne billige og enkle matretter som metter. Grøtens dag 23. oktober er en fin anledning til å trekke frem den populære havregrøten som passer de fleste måltider og lommebøker.

Havregrøt med smørstekt sopp og ost. Foto: Melk.no
Havregrøt med smørstekt sopp og ost. Foto: Melk.no

Grøt regnes som en av de eldste rettene vi har her i landet, og det er neppe tilfeldig at akkurat havregrøten er blitt så trendy.

Havregrøt er både næringsrik og bærekraftig, og passer godt inn i vår moderne livsstil. Den er enkel å lage fra bunn av og kjøleskapsvarianten lager nesten seg selv. Med litt variasjon av søt og salt topping passer havregrøt like godt til frokost som til middag. 

Vær kreativ og unngå matsvinn

Havregrøt kommer i mange varianter, og smaker ekstra godt om du lager den på melkeprodukter. Vær kreativ og bruk gjerne det du har tilgjengelig til topping. 

– Det å bruke rester når du skal lage havregrøt gir en god mestringsfølelse. Ikke bare får du redusert matsvinn ved å utnytte det du har tilgjengelig, du kan med litt variasjon og kreativitet lage et skikkelig godt, næringsrikt og billig måltid fra bunnen av, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Tips til næringsrik grøt

Lager du havregrøt på melk får du i deg flere næringsstoffer som proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod. I tillegg utfyller proteinene i melk og korn hverandre på en meget god måte. De næringsstoffene melk har lite av, har korn mye av og omvendt. 

Fem oppskrifter på kjøleskapsgrøt og middagsgrøt:

Kjøleskapsgrøt med lune epler og kanel (melk.no)

Kjøleskapsgrøt med havregryn og yoghurt (melk.no)

Kveldsgrøt av havre, brokkoli og mandler (melk.no)

Havregrøt med smørstekt sopp og ost (melk.no)

Havregrøt med blåmuggost og fenalår (melk.no)

Bilder

Havregrøt med smørstekt sopp og ost. Foto: Melk.no
Havregrøt med smørstekt sopp og ost. Foto: Melk.no
Last ned bilde
Kjøleskapsgrøt med lune epler og kanel. Foto: Melk.no
Kjøleskapsgrøt med lune epler og kanel. Foto: Melk.no
Last ned bilde
Kjøleskapsgrøt med yoghurt. Foto: Melk.no
Kjøleskapsgrøt med yoghurt. Foto: Melk.no
Last ned bilde
Middagsgrøt av havre, brokkoli og mandler. Foto: Melk.no
Middagsgrøt av havre, brokkoli og mandler. Foto: Melk.no
Last ned bilde
Havregrøt med blåmuggost og fenalår. Foto: Melk.no
Havregrøt med blåmuggost og fenalår. Foto: Melk.no
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom