Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri lanserer solceller

Del

Felleskjøpet tilbyr nå salg og leveranse av solceller og energiløsninger for norsk landbruk. - Nye energiløsninger blir en viktig del av gårdsdriften i fremtiden, sier leder for innendørsmekanisering i Felleskjøpet Vegard Braate.

Felleskjøpet Agri har inngått samarbeid med Klar Energy AS om nye energiløsninger for landbrukskunder. Produktene er allerede ute i markedet og vil fortløpende bli introdusert for Felleskjøpet Agri sine kunder.

- Bøndene har alltid vært avhengig av været for å drive gården. Nå kan de med enkle grep benytte solenergi til å produsere strøm, samtidig som de kan reduserer bruken av fossile brennstoff. Norske bønder, som har store driftsbygninger med store takarealer, har et stort potensial til å utnytte solenergi i en effektiv og klimavennlig produksjon på gården, sier Braate. 

Stor miljøgevinst

Landbruket har et stort potensial for produksjon av fornybar energi. Noe som også underbygges av Norges Bondelags visjon om at norsk landbruk skal være selvforsynt med fornybar energi innen 2030. Skreddersydde solcelle-løsninger vil kunne gi stor miljøgevinst. 

Solcelleanleggene Felleskjøpet tilbyr leveres av Klar Energy AS og er av typen glass-glass kvalitet. Installasjonen skreddersys og tilpasses gårdens energibehov og bruksmønster. Solcellene har en garantert levetid på 30 år.

Zero ønsker produktene velkommen

Miljøstiftelsen ZERO, som blant annet jobber for bærekraftige energiløsninger i norsk næringsliv, har lenge tatt til orde for at norske bønder bør utnytte sitt unike potensial for solenergi. De ønsker produktene Felleskjøpet nå tilbyr velkommen.

- Norske bønder har mer tak enn noen andre her til lands og dette kan utnyttes til grønn energiproduksjon. Solceller kan bidra til lavere strømregning, og kanskje en mulighet til å ha en liten glede i hverdager med tørke. Dette er en av mange klimamuligheter for den norske bonde, og et bidrag til lavere og renere produksjon. Vi trenger nye energiløsninger og solceller vil bli en viktig brikke i fremtidens energiløsninger for norsk landbruk, og med slike løsninger kan bonden sette seg selv i førersete, sier fagsjef Kåre Gunnar Fløystad i ZERO.

Nøkkelord

Bilder

Om Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri
Felleskjøpet Agri
Depotgata 22
2000 Lillestrøm

72505050https://www.felleskjopet.no

Felleskjøpet har en omsetning på 16,2 milliarder og 3600 ansatte, og er den viktigste leverandøren av driftsmidler og teknologi til norsk landbruk. Felleskjøpets virksomhet omfatter også til sammen 210 butikker i Norge og i Sverige, eiendomsdrift, brød og bakevarer, utstyr til park og anlegg samt fôr og utstyr til kjæledyr. Felleskjøpet er et samvirke eid av 44 000 bønder. Felleskjøpet er markedsregulator for korn, og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpets hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

Følg saker fra Felleskjøpet Agri

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Felleskjøpet Agri på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri: Resultat 1. kvartal 202029.4.2020 10:06:14 CESTPressemelding

Omsetningen i Felleskjøpet øker med 101,8 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2019. Resultat før skatt endte på -159,5 millioner kroner, ned fra -92,2 millioner kroner i første kvartal 2019. Første kvartal er normalt et svakt kvartal for konsernet, og er i år i tillegg negativt påvirket av blant annet svekket norsk krone. Tilnærmet normal drift har så langt blitt opprettholdt også gjennom koronasituasjonen i mars.

Felleskjøpet flytter kraftfôrproduksjonen fra Florø31.1.2020 12:02:29 CETPressemelding

Markedet for kraftfôr i Norge er i endring og forbruket går ned nasjonalt. Styret i Felleskjøpet Agri har som følge av dette vedtatt å flytte produksjonen av kraftfôr fra Florø til fabrikkene på Vestnes og Vaksdal. Felleskjøpet har som samvirke et ansvar for å holde bondens kostnader nede og slik opprettholde landbrukets konkurranseevne. En endring av selskapets fabrikkstruktur er derfor nødvendig, og vil gagne alle bønder i Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom