Stiftelsen Norsk Mat

Farlige gode lefser i særklasse!

Del
- Disse lefsene er farlig gode, sa ordfører Elin Gran Weggesrud da Konfektlefse og Mandelpotetlefse fra Godt og hjemmelaget fikk tildelt Spesialitet-merket under Torgdagen i Holmestrand lørdag 26. juni.
F.v. Ordfører i Holmestrand, Elin Gran Weggesrud, Nina Eide fra Godt og hjemmelagd og Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat.
F.v. Ordfører i Holmestrand, Elin Gran Weggesrud, Nina Eide fra Godt og hjemmelagd og Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat.

- Det er en milepæl for Holmestrand kommune at vi nå har fått vår første mathåndverker med utmerkelsen Spesialitet. Dette er vi så stolte av og gratulerer så mye», fortsatte ordføreren. 

Godt og Hjemmelaget er ett håndverks-lefsebakeri som holder til i Holmestrand i Vestfold. Bakeriet drives av Nina Eide og Hallstein Storvik. Selskapet ble etablert i 2012har siden vokst seg stort og er kjent over hele Norges land med sine hjemmelagde lefser. 

- Våre lefser blir bakt på den gamle metoden. Vi håndkjevler våre lefser slik lefsebakere har gjort i generasjoner.Dette kan være noe av grunnen til at lefsene har blitt så populæreVi synes det er gøy å holde gammelt håndverk i live.»forteller Nina Eide. 

Litt om lefsene
Konfektlefsa blir håndkjevlet og stekt på takke. Deretter blir de bløtlagt og smurt med egenutviklet fyll. Fyllet består av ekte meierismør og revet fløtemysost. Konfektlefsa har en søt smak og en fin konsistens.

Mandelpotetlefse er fremstilt av kun norske poteter. Den har en særskilt god smak av ferske poteter og er tynt kjevlet. Den har en innbydende farge og bærer preg av godt håndverk.

- Godt og Hjemmelaget har løftet frem et tradisjonelt matprodukt og gjort det til lefser i særklasse. Og som det lefselandet vi er, så sier det litt!, sier direktør Nina Sundquist i Stiftelsen Norsk Mat, som har ansvaret for det offisielle merket Spesialitet.

Fakta om Spesialitet
Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få dette merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.


Les mer om Godt og hjemmelaget

Les mer om Spesialitet

Bilder

F.v. Ordfører i Holmestrand, Elin Gran Weggesrud, Nina Eide fra Godt og hjemmelagd og Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat.
F.v. Ordfører i Holmestrand, Elin Gran Weggesrud, Nina Eide fra Godt og hjemmelagd og Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde
Nina Eide fra Godt og hjemmelagd med Spesialitet-merke på de gode lefsene.
Nina Eide fra Godt og hjemmelagd med Spesialitet-merke på de gode lefsene.
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye