Farlige gode lefser i særklasse!
- Det er en milepæl for Holmestrand kommune at vi nå har fått vår første mathåndverker med utmerkelsen Spesialitet. Dette er vi så stolte av og gratulerer så mye», fortsatte ordføreren.
Godt og Hjemmelaget er ett håndverks-lefsebakeri som holder til i Holmestrand i Vestfold. Bakeriet drives av Nina Eide og Hallstein Storvik. Selskapet ble etablert i 2012, har siden vokst seg stort og er kjent over hele Norges land med sine hjemmelagde lefser.
- Våre lefser blir bakt på den gamle metoden. Vi håndkjevler våre lefser slik lefsebakere har gjort i generasjoner.Dette kan være noe av grunnen til at lefsene har blitt så populære. Vi synes det er gøy å holde gammelt håndverk i live.», forteller Nina Eide.
Litt om lefsene
Konfektlefsa blir håndkjevlet og stekt på takke. Deretter blir de bløtlagt og smurt med egenutviklet fyll. Fyllet består av ekte meierismør og revet fløtemysost. Konfektlefsa har en søt smak og en fin konsistens.
Mandelpotetlefse er fremstilt av kun norske poteter. Den har en særskilt god smak av ferske poteter og er tynt kjevlet. Den har en innbydende farge og bærer preg av godt håndverk.
- Godt og Hjemmelaget har løftet frem et tradisjonelt matprodukt og gjort det til lefser i særklasse. Og som det lefselandet vi er, så sier det litt!, sier direktør Nina Sundquist i Stiftelsen Norsk Mat, som har ansvaret for det offisielle merket Spesialitet.
Fakta om Spesialitet
Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få dette merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.
Les mer om Godt og hjemmelaget
Les mer om Spesialitet
Bilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom