Universitetet i Oslo

Europas første CityStudio lanseres

Del

Som første by i Europa etableres nå CityStudio i Oslo. Modellen er hentet fra Canada og det nyskapende CityStudio Vancouver. Målet er å finne nye løsninger som bidrar til å gjøre Oslo mer bærekraftig.

CityStudio Oslo vil gi studenter, ansatte i Oslo kommune, ansatte ved utdanningsinstitusjoner og andre interessenter mulighet til å samarbeide om eksperimentelle byutviklingsprosjekter.
CityStudio Oslo er initiert av Universitetet i Oslo (UiO) og Oslo kommune, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), Handelshøyskolen BI og OsloMet er partnere i prosjektet.


- Studentene er en viktig ressurs i arbeidet med å forme fremtidens Oslo. Jeg håper CityStudio Oslo vil gi studentene god læring og mulighet til å jobbe frem eksperimentelle byutviklingsprosjekter som gjør Oslo til en enda bedre og grønnere by bo i, sier Marthe Scharning Lund, byråd for næring og eierskap i Oslo.


- Vi er glade for å kunne tilby et nytt studietilbud, som både gir utfordringer og god læring for studentene, og som bidrar til at byen blir bedre å bo i for oss alle, sier prorektor ved Universitet i Oslo, Gro Bjørnerud Mo. Det er ekstra spennende at vi i dette prosjektet samarbeider på tvers av utdanningsinstitusjoner og fag, og at Oslo er den første byen i Europa som etablerer et slikt CityStudio legger hun til.

Samarbeide om å tenke nytt
Bakteppet er at Oslo er kåret til europeisk miljøhovedstad i 2019. Samtidig har Oslo kommune vedtatt sin første campusstrategi, og øker innsatsen for å utvikle Oslo som en internasjonalt attraktiv kunnskaps- og næringsby. -Vi skal samarbeide, eksperimentere og tenke nytt om hvordan byen er utformet sammen med 16 engasjerte studenter. Dette er et intensivt fulltidsstudium med fokus på temaer som offentlige rom, tilgjengelighet for alle og boligpolitikk, sier prosjektleder Jennifer Vallee.
Eksperter fra utdanningsinstitusjonene og ansatte i Oslo kommune vil gi studentene kyndig veiledning om byutvikling, arkitektur, design og kunnskap om Oslo.

Det første kullet som tar emnet CityStudio Oslo består av om lag 30 prosent internasjonale studenter. Utfordringer og løsninger som følger økt urbanisering er ikke unikt for Oslo, men er felles for de fleste byer i verden. 

Video om CityStudio Oslo

Les mer om CityStudio

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

Utdeling av UiOs menneskerettighetspris 20192.12.2019 15:00:44 CETPresseinvitasjon

Torsdag 5.desember kl 18.00 mottar Seyran Ates UiOs menneskerettighetspris for 2019, under åpningsdagen for Oslo Peace Days. Fredag 6.desember holder prisvinneren sitt foredrag om menneskerettigheter. Seyran Ates er utdannet jurist. Hun er født i Istanbul, har tyrkisk mor og kurdisk far, og kom til Tyskland da hun var seks år gammel. Hun har gjennom en lang karriere jobbet for ytringsfriheten, menneskerettigheter og mot religiøse fordommer. Ates er spesialist i straffe- og familierett, og har blant annet arbeidet for å få på plass lovgivning i Tyskland som beskytter mot tvangsgifte. Hun har også skrevet en rekke bøker. Som jusstudent og rådgiver for tyrkiske kvinner ble hun på 80-tallet utsatt for et attentat, og fra 2006 til 2012 stengte hun advokatpraksisen på grunn av gjentatte dødstrusler. I 2017 etablerte hun den liberale Ibn Rushd-Goethe-moskeen i Berlin. Programmet for Oslo Peace Days Om UiOs menneskerettighetspris og Lisl og Leo Eitingers fond • Prisen deles ut årlig som en ane

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom