Erik-Jan Lock ny forskningssjef i Nofima

Erik-Jan Lock er i dag forskningssjef for Fôr og ernæring hos Havforskningsinstituttet, og han har en Professor II stilling hos Universitet i Bergen. I mars starter han hos Nofima.
– Nofima har virkelig fått til mye de siste årene og jeg gleder meg til å være del av teamet. Det frister meg at de arbeider helhetlig med mat og har kompetente folk i hele kjeden. Jeg har bakgrunn fra forskning og rådgivning, og gleder meg til å kombinere min erfaring med mer næringsrettet arbeid, for å lykkes med samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr. Jeg tror min bakgrunn passer veldig bra i det Nofima står for med mat fra (f)jord til bord, sier Erik-Jan.
Lock har en MSc i akvakultur og fiskeri fra Wageningen Universitet og en PhD i fiskefysiologi fra Radboud Universitet Nijmegen. Han begynte å jobbe hos NIFES i 2007 og har vært innom flere fagfelt som mineralernæring og nye fôrressurser.
– Jeg ser frem til å få Erik-Jan som forskningssjef. Han har bred erfaring fra forskningsområdet han skal lede, og kjenner både fagområdet og virkemiddelapparatet godt. Kunnskapen knyttet til utviklingen innen nye fôrområder passer svært godt opp mot Langtidsplanen for forskning, der bærekraftig fôr er et viktig satsingsområde, sier Bente Torstensen, som er divisjonsdirektør for Akvakultur.
Nofima er et ledende matforskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien. I tillegg til divisjon akvakultur, består Nofima også av divisjonene mat og sjømat. Divisjonene jobber tett sammen slik at de forskjellige næringene kan dra nytte av den tverrfaglige kunnskapen. Instituttet har rundt 400 ansatte og avdelinger fem steder i Norge.
Nøkkelord
Kontakter
Reidun Lilleholt KraugerudKommunikasjonsleder Akvakultur
Tel:48197382reidun.lilleholt@nofima.noBente E. TorstensenDivisjonsdirektør Akvakultur
Tel:+47 913 28 341bente.torstensen@nofima.noBilder


Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Researched what temperature does to salmon health and development16.10.2025 12:35:40 CEST | Press release
In a scientific trial, Atlantic salmon reared at different temperatures developed as expected — until transferred to sea water, when one group surprised the scientists from Nofima.
Undersøkte temperaturens påvirkning på laks16.10.2025 12:35:25 CEST | Pressemelding
Laks som var oppdrettet ved ulike temperaturer utviklet seg helt som forventet. Helt til de ble satt i sjø. Da var det en gruppe av laks som overrasket forskerne.
BlueFusion skal drifte sju forskningstillatelser på Havbruk i nord15.10.2025 17:31:11 CEST | Pressemelding
Havbruksstasjonen i Tromsø har fått sju nye forskningstillatelser for havbruk i nord, og i dag signerte de driftsavtale med BlueFusion AS.
Møt selskapet som skal drifte sju forskningstillatelser på havbruk i nord14.10.2025 15:32:21 CEST | Presseinvitasjon
Havbruksstasjonen i Tromsø har fått sju nye forskningstillatelser for havbruk i nord.
Kristin Hollung blir ny divisjonsdirektør i Nofima10.10.2025 09:41:51 CEST | Pressemelding
Kristin Hollung (59) har takket ja til stillingen som divisjonsdirektør for divisjon Mat i Nofima. Hun kommer fra stillingen som forskningssjef for avdeling Mat og Helse i samme institutt og har vært konstituert divisjonsdirektør siden 1. april 2025.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom