UiO - Det medisinske fakultet

Er med videre i konkurransen om tresifret millionbeløp til kreftforskning

Del

Professor Stein Kaasa fra Avdeling for kreftforskning ved UiO og internasjonale partnere er med på den prestisjefulle listen over kandidater som vurderes for tildeling av forskningsmidler fra Cancer Grand Challenges.

Illustrasjonsbilde: Cancer Grand Challenges.
Illustrasjonsbilde: Cancer Grand Challenges.

Midlene det konkurreres om:

Det tverrfaglige forskerteamet som professor Kaasa er med i konkurrerer sammen med 10 andre team om en pengepott på hele 80 millioner pund. Vinnerne mottar 20 millioner pund, som tilsvarer over 200 millioner norske kroner, hver.

Om finansiør Cancer Grand Challenges:

En global finansieringsplattform opprettet i 2020 av verdens to største finansiører innen kreftforskning, nemlig Cancer Research UK og National Cancer Institute fra USA. Støtte fra Cancer Grand Challenges gis til radikalt nytenkende samarbeidsprosjekter som har som mål å løse de store utfordringene innenfor kreft.

Forskerteamet: 

Teamet som har søkt om midler består av forskere fra en rekke institusjoner i Canada, Storbritannia, USA, Spania, Tyskland, Nederland, Japan og Norge, samt noen fra medisinsk industri. Teamet ledes av professor Vickie Baracos fra University of Alberta i Canada. Professor Kaasa fra UiO har samarbeidet med professor Baracos i mer enn 20 år.

Forskningen: 

Hvis de mottar midlene, skal teamet forske på kakeksi. Kakeksi er en tilstand som først og fremst ses hos kreftpasienter med spredning. Den forverrer pasienters livskvalitet i stor grad og gjør at pasienten tåler kreftbehandlingen dårligere. 

Sitater: 

–  Det er morsomt at vi fra lille Norge er med på dette. Det er jeg ganske stolt av. Nå må vi prøve å gi jernet slik at vi kan få til dette, kommenterer professor Stein Kaasa.

–  Jeg vil gjerne gratulere professor Stein Kaasa med å være med på denne prestisjefulle listen. Det medisinske fakultet er stolte over at Kaasa er med videre i konkurransen om tildeling av forskningsmidler fra denne organisasjonen, sier prodekan for forskning, Jens Petter Berg.

–  Hvis vi blir valgt ut til å få midler skaper det virkelig gode muligheter for forskere her i Oslo de neste 5 til 10 årene. Både for erfarne forskere, men ikke minst for postdoktorer og ph.d.-studenter, kommenterer Kaasa og legger til:

–  Det er fantastisk for de yngre forskerne å bli med på denne reisen. De kan få nettverk og samarbeid med internasjonalt anerkjente forskere i mange år fremover.

Nøkkelord

Kontakter

Professor Stein Kaasa
Avdeling for kreftforskning, Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo.
E-post: stein.kaasa@medisin.uio.no
Mobilnummer: 918 97 001

Kommunikasjonsrådgiver Elin Martine Doeland
Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo.
E-post: e.m.doeland@medisin.uio.no
Mobilnummer: 909 13 903

Bilder

Illustrasjonsbilde: Cancer Grand Challenges.
Illustrasjonsbilde: Cancer Grand Challenges.
Last ned bilde
Illustrasjonsbilde: Cancer Grand Challenges.
Illustrasjonsbilde: Cancer Grand Challenges.
Last ned bilde
Professor Stein Kaasa. Foto: UiO.
Professor Stein Kaasa. Foto: UiO.
Last ned bilde

Lenker

Om UiO - Det medisinske fakultet

UiO - Det medisinske fakultet
UiO - Det medisinske fakultet
Klaus Torgårds vei 3
0372 Oslo

22 84 53 00http://www.med.uio.no

Det medisinske fakultet ble grunnlagt i 1814. Vi er landets eldste medisinske fakultet. Fakultetets undervisning og forskning spenner fra basale biomedisinske fag via kliniske fag til helsefag med en tydelig internasjonal profil. Fakultetet har høy aktivitet innen formidlingsvirksomhet og innovasjon.

Les mer om fakultetet

Følg pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det medisinske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet

Selvmord under og etter kontakt med spesialisthelsetjenester for psykisk helse og rus25.10.2021 10:38:21 CEST | Pressemelding

Nesten halvparten av alle selvmord i Norge skjer blant personer som har hatt kontakt med spesialisthelsetjenester for psykisk helse og rus siste år før de døde. Nå lanseres den første nasjonale rapporten som kombinerer kliniske data fra helseforetakene i Norge med registerdata for personer som har dødd i selvmord innen ett år etter kontakt med psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Funnene viser tydelig at mange av de som dør i selvmord under og etter kontakt med disse tjenestene ikke bare har alvorlige tilstander, men også omfattende psykososiale belastninger og opphoping av ulike risikofaktorer.

Ti år etter 22. juli: Frivillige hjelpere var mer sårbare enn profesjonelt innsatspersonell20.7.2021 11:54:44 CEST | Pressemelding

Hvordan gikk det egentlig med de som bidro til hjelpearbeidet under og etter terrorhandlingene 22. juli 2011? De var profesjonelt innsatspersonell fra helse, brann og politi, men også naboer til Utøya og tilfeldig forbipasserende som ikke hadde erfaring med å bidra i krisesituasjoner. Professor ved Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo Trond Heir er en av forskerne bak en studie på hvordan det gikk med de som bidro.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom