Sector Alarm

Er du forberedt på ekstremvær?

Del

Ekstremvær ala "Elsa" med kraftig regnskyll og vind blir stadig mer vanlig. Været kan man ikke gjøre noe med, men alle kan forberede seg slik at konsekvensene av slikt vær blir mindre.

Alarmen går

Sector Alarm merker tydelig økt pågang i takt med økt ekstremvær. -Det er tydelig at stormen påvirket svært mange. Forrige helg da stormen raste i Sør-Norge mottok Alarmstasjonen nesten 30 prosent flere alarmsignaler enn en normalhelg, sier Sikkerhetsekspert Inge Svendsen hos Sector Alarm.

-Økningen skyldes både innbrudds, brann og vannalarmer som utløses på grunn av mye vind og vær.

Tidlig varsling sparer verdier

–Mange kunder har glemt å lukke vinduene skikkelig. Er alarmen påslått går innbruddsalarmen. Tidlig varsling bidrar ofte til at kundene unngår skader på vinduer og ikke minst vannskader som følge av regnet. I tillegg mottok vi også mange brannsignaler som følge av uventet nedslag i peisen.

Alltid beredt?

Det gjelder å være godt forberedt om det er varslet ekstremvær. I tillegg til boligalarm anbefaler Sector Alarm følgende action før været setter inn:

 • Sjekk oppdatert værvarsel på yr.no
 • Lukk alle vinduer og dører
 • Fest hagemøbler og andre løse gjenstander
 • Sikre løse gjenstander som trampoliner og søppelkasser
 • Sjekk kjeller og loft for vanninntrenging –
 • Ved tilbakeslag fra sluk, legg på en stein innpakket i et håndkle for å begrense tilstrømningen av vann
 • Steng strømmen i kjelleren hvis det kommer inn vann (ta sikringen)
 • Hvis du kan – vurdere å utsette turer på sjøen og på fjellet
 • Kjør forsiktig – mye regn gir dårlig sikt og øker muligheten for vannplaning
 • Ikke kjør bilen på veier med mye vann, det kan lett gi motorstopp
 • Tenk på hvor du parkerer; sjø, trær og annet kan skade bilen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Sector Alarm

Sector Alarm
Sector Alarm
Postboks 113 Grefsen
0409 Oslo

915 03033http://www.sectoralarm.no

Sector Alarm ble etablert i Norge i 1995 og har siden den gang utviklet seg til å bli det nest største alarmselskapet i Europa. Selskapet leverer trygghet til sine kunder gjennom alarmløsninger til boliger og bedrifter.
Sector Alarm, som har hovedkontor i Oslo,  har mer enn 530 000 kunder, og over 2000 medarbeidere i Norge, Sverige, Irland, Finland, Spania og Frankrike.

Følg saker fra Sector Alarm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sector Alarm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sector Alarm

Tanken på brann utfordrer tryggheten8.6.2020 08:11:28 CESTPressemelding

Nordmenn føler seg trygge i sine hjem. Ferske tall fra en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse viser at over 75 prosent av befolkningen føler seg trygge i eget hjem. Det som i størst grad utfordrer tryggheten er tanken på brann. 43 prosent av de spurte er mest redd for at det skal begynne å brenne hjemme hos dem. På den andre siden sier nesten halvparten at tilstrekkelig brannsikring bidrar til økt trygghet hjemme.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom