YS

Enighet mellom YS og Virke  i årets lønnsoppgjør

Del

YS og Virke kom i kveld frem til enighet i årets mellomoppgjør.- Vi er fornøyd med å ha oppnådd en ramme på 2,7 prosent, som er det samme som partene ble enige om i frontfaget, sier Eirik Bornø, leder av YS Privat.

Eirik Bornø, leder YS Privat
Eirik Bornø, leder YS Privat

På de fleste avtaleområdene gis det et generelt tillegg på 2,25 kroner per time. YS-medlemmer omfattet av tariffavtale med en gjennomsnittslønn under 90 prosent av industrien får ytterligere 1 krone i lavlønnstillegg. Begge tilleggene gis med virkning fra 1. april i år. 

På funksjonæravtalene utgjør det generelle tillegget 0,50 krone per time. Disse avtalene har i tillegg fått en garantiregulering på 3,10 kroner per time fra 1. februar. 

- Koronapandemien har ført til lavere aktivitetsnivå i økonomien og høy ledighet. Samtidig har de kraftige økonomiske tiltakspakkene det siste året bidratt til å begrense ringvirkningene. Vi venter god vekst i norsk økonomi når vaksineringen blir utbredt og smitteverntiltakene lempes på. På denne bakgrunnen er vi fornøyd med et resultat i Virkeområdet som er i tråd med frontfaget, sier Bornø.

- Vi er også fornøyd med at Virke kom oss i møte på kravet om å sikre de lavtlønte et ekstra tillegg i årets oppgjør. YS har flere medlemsgrupper i Virke som ligger godt under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, sier Bornø.

Resultatet omfatter nær 6 700 medlemmer fra følgende YS-forbund: Parat, Negotia, Finansforbundet, Yrkestrafikkforbundet og Delta.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eirik Bornø, leder YS Privat
Eirik Bornø, leder YS Privat
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom