Spekter

Enighet med Norsk Sykepleierforbund i lønnsoppgjøret for sykehusene

Del
- Spekter er fornøyd med å ha kommet til enighet med Norsk Sykepleierforbund i lønnsoppgjøret for sykehusene, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.
Anne-Kari Bratten er administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter
Anne-Kari Bratten er administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter

Resultatet er i tråd med de inntektspolitiske forutsetningene for lønnoppgjørene i Norge i år, og innebærer blant annet at alle sykehusansatte sykepleiere sikres et lønnstillegg på minst 5 prosent.

- Vi har strukket oss langt for å komme fram til en løsning for å unngå streik og konflikt, men har fått gjennomslag for en profil og innretning på lønnstilleggene som er viktig for arbeidsgivers behov for best mulig drift i sykehusene, sier Bratten.

-Spekter og sykehusene er særlig fornøyd med at lørdags- og søndagstilleggene blir økt, slik at sykepleiere som jobber i helgene får noe bedre betalt. Det er også bra at vi har fått til en innretning der sykepleiere med fire-åtte års erfaring er prioritert, for å bedre muligheten for å beholde disse, sier Bratten.

Sykepleiere med minst ti års erfaring skal fra 1. mai tjene minimum 565.000, og spesialsykepleiere/jordmødre med minst ti års erfaring vil tjene minimum 650.000 kroner fra 1. oktober.

Kontakter

Bilder

Anne-Kari Bratten er administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter
Anne-Kari Bratten er administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter
Last ned bilde

Om Spekter

Spekter
Spekter
Fridtjof Nansens vei 19
0306 Oslo

47 65 70 00http://www.spekter.no

Spekter er en arbeidsgiverforening som organiserer virksomheter med over 238 000 ansatte og er dominerende innen sektorene helse, samferdsel og kultur.

Følg pressemeldinger fra Spekter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Spekter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Spekter

Statsbudsjett 2023: – En ny økonomisk virkelighet6.10.2022 12:18:15 CEST | Pressemelding

– Vi er inne i en utfordrende økonomisk situasjon for landet. Den viktigste oppgaven er å få bukt med den galopperende prisveksten, og holde renta nede. Samtidig må vi nå unngå handlingspanikk, sier administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter, Anne-Kari Bratten. Spekter tar nå til orde for en ny samfunnskontrakt i trepartssamarbeidet for å sikre sysselsetting, verdiskaping og velferd.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom