NHO Mat og Drikke

Enighet i meklingen om meierioverenskomsten

Del

Etter mekling på overtid ble det natt til lørdag 16. januar enighet mellom NHO Mat og Drikke og NNN om meierioverenskomsten.

Partene møttes hos Riksmekleren torsdag. NNN hadde i forkant meldt plassfratredelse for om lag 540 ansatte ved TINE-anlegg over hele landet. -Vi er tilfredse med å ha kommet frem til en løsning, sier Jørgen Wille, forhandlingsleder for NHO Mat og Drikke. 
 
De viktigste punktene var et generelt tillegg på kr 0,50, samt en økning av minstelønnssatsen på kr 5,60 til kr 189,30 pr. time. Videre ble fagbrevtillegget økt med kr 1,50 pr. time, samt at det ble foretatt noen justeringer av enkelte lønnssatser.

I tillegg til de økonomiske reguleringene ble partene enige om tekstmessige presiseringer i enkelte av arbeidstidsbestemmelsene.

Frist for uravstemning er 5. februar 2021. 

 

 

Kontakter

For mer informasjon, ta kontakt med Ingunn S. Eriksen, kommdir. NHO Mat og Drikke, 48137234/ingunn.eriksen@nhomd.no  

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.800 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. 

NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.

Følg pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

-Ulogiske regler og utilstrekkelig kompensasjon14.12.2021 11:25:22 CET | Pressemelding

-Regjeringen må forstå at å stanse skjenkingen er det samme som å stenge serveringsstedene. Skjenkestansen rammer spisestedene hardt. Samtidig får det en dominoeffekt til de som leverer mat og drikke til restauranter og utesteder over hele landet. Når kompensasjonstiltakene på toppen av det hele stanses i januar, ser det mørkt ut for flere serveringssteder og mat- og drikkeprodusenter, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom