NHO Mat og Drikke

Enighet i meklingen for vin- og brennevinsbransjen

Del

Det ble like over midnatt onsdag 9. desember enighet mellom NHO Mat og Drikke og NNN i meklingen om overenskomsten for vin- og brennevinsbransjen.

Etter at det ble brudd i forhandlingene i begynnelsen av november, møttes partene møttes hos Riksmekleren mandag 7. og tirsdag 8. desember. NNN hadde i forkant meldt plassfratredelse for 177 ansatte i Vectura og Arcus.

-Vi er tilfredse med å ha kommet frem til en løsning, sier Nikolai A. Westlie, forhandlingsdirektør i NHO Mat og Drikke.

Partene ble blant annet enige om følgende punkter:

 • Det gis et generelt tillegg på kr. 0,50 til alle med virkning fra 1.5.2020.    
  Det generelle tillegget legges ikke på minstelønnssatsen.   
 • Minstelønnssatsen økes med kr 5,60 til kr 189,30 pr. time fra 1.5.2020 
 • Ansiennitetstilleggene økes fra 1.11.2020 og de nye satsene for ansiennitetstillegg er: 
  • Etter ett (1) år i bedriften   kr. 6,00
  • Etter tre (3) år i bedriften  kr. 9,00
  • Etter seks (6) år i bedriften  kr. 11,00
  • Etter åtte (8) år i bedriften  kr. 12,00
  • Etter tolv (12) år i bedriften kr. 17,00  
 • Fagarbeidertillegget økes til kr 7,50 pr time fra 1.11. 2020.   

Frist for uravstemning er 18. desember 2020. 

Kontakter

For mer informasjon, ta kontakt med Ingunn S. Eriksen, kommunikasjonsdirektør NHO Mat og Drikke, 48137234/ ingunn.eriksen@nhomd.no

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.800 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. 

NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.

Følg saker fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO Mat og Drikke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom