NHO Mat og Drikke

Enighet i meklingen for egg- og fjærfekjøttindustrien

Del

Det ble i kveld enighet i meklingen mellom NHO Mat og Drikke og NNN i meklingen om overenskomsten for egg- og fjærfekjøttindustrien.

Etter at det ble brudd i forhandlingene i november, møttes partene hos Riksmekler torsdag 17. desember. -Vi er tilfredse med å ha kommet frem til en løsning, sier Camilla S. Roander forhandlingsleder fra NHO Mat og Drikke.

I tillegg til å tydeliggjøre bestemmelser på arbeidstid, ble partene blant annet enige om følgende punkter:

  • Minstelønnssatsen økes med kr. 5,60 til kr. 189,30.
  • Generelt tillegg på kr. 0,50.
  • Justering av 5 og 10 års ansiennitet på kr. 0,30 opp til kr. 4,30.
  • Justering av fagbrevtillegg med kr. 0,50 opp til kr. 11,50.  

Oppgjøret går til uravstemning med frist 21. januar 2021. Lokale forhandlinger kan ikke starte før avstemningen er avgjort.

Kontakter

Ingunn S. Eriksen, kommunikasjonsdirektør NHO Mat og Drikke, 481 37 234 / ingunn.eriksen@nhomd.no

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.800 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. 

NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.

Følg pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

-Ulogiske regler og utilstrekkelig kompensasjon14.12.2021 11:25:22 CET | Pressemelding

-Regjeringen må forstå at å stanse skjenkingen er det samme som å stenge serveringsstedene. Skjenkestansen rammer spisestedene hardt. Samtidig får det en dominoeffekt til de som leverer mat og drikke til restauranter og utesteder over hele landet. Når kompensasjonstiltakene på toppen av det hele stanses i januar, ser det mørkt ut for flere serveringssteder og mat- og drikkeprodusenter, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom