YS

Enighet i kommuneoppgjøret mellom YS og KS

Del

YS Kommune ble i natt enig med KS i meklingen i kommuneoppgjøret. – Vi klarte å finne en løsning og unngikk streik, sier leder i YS Kommune, Lizzie Ruud Thorkildsen.

Lizzie Ruud Thorkildsen, leder YS Spekter
Lizzie Ruud Thorkildsen, leder YS Spekter

Hun sier løsningen sikrer medlemmenes kjøpekraft og tar igjen noe av etterslepet fra fjorårets oppgjør.

Kommunalt ansatte har stått og står fortsatt i front i pandemien. Våre medlemmer utgjør ryggraden i kommunale tjenester. Uten dem stopper sektoren. Det ville vært helt urimelig at disse skulle gått ut av årets oppgjør med tapt kjøpekraft.

Thorkildsen er likevel tydelig på at dette oppgjøret ikke løser utfordringene i kommunal sektor.

Sektoren står foran en stor rekrutteringsutfordring i årene som kommer. Lønn er helt avgjørende for å sikre at det fortsatt skal være attraktivt å jobbe i kommunene. Dette må KS og kommunene erkjenne, og legge opp sin lønnspolitikk deretter, sier hun. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lizzie Ruud Thorkildsen, leder YS Spekter
Lizzie Ruud Thorkildsen, leder YS Spekter
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom