Virke

Enighet i forhandlingene mellom Virke og LO/YS

Del

Torsdag 4. mars kl. 12:20 kom partene til enighet i mellomoppgjøret for handel, service og tjenesteytende næringer

Forhandlingssjef i Virke,  Bård Westbye og nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik
Forhandlingssjef i Virke, Bård Westbye og nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik

Ved åpningen av forhandlingene var Virke tydelige på at handels- og tjenestenæringen står midt i krevende omstillinger og at oppgjøret må speile det.

- Det har vært krevende forhandlinger men vi har landet på et resultat som er innenfor frontfagsrammen på 3,2 prosent og som sikrer arbeidsplasser og bidrar til det viktige omstillingsarbeidet vi er midt oppe i, sier forhandlingsleder i Virke, Bård Westbye. 

– Virke er opptatt av å være lojal til frontfagets rammer, men må samtidig tilpasse lønnsreguleringen til våre avtaler, fortsetter Westbye.

Dette innebærer for eksempel at det ikke er gitt generelt tillegg i Virke-oppgjøret, og at lavlønnstillegget er tilpasset våre områder. For studentsamskipnadene er en vesentlig del av rammen forutsatt forhandlet lokalt, noe som er viktig for Virke på dette området.

Nærmere informasjon om oppgjørets innretning for de ulike tariffavtalene sendes medlemsvirksomhetene, og protokollene legges ut på Virkes nettsider.

Kontakter

Bilder

Forhandlingssjef i Virke,  Bård Westbye og nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik
Forhandlingssjef i Virke, Bård Westbye og nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom