YS

Enighet etter mekling på overtid i Oslo kommune  

Del

Torsdag formiddag kom også partene i meklingen i Oslo kommune til enighet. Resultatet gir minimum 16.500 kroner i økt lønn.

Mona Bjørnstad
Forhandlingsleder i YS Kommune Oslo
Mona Bjørnstad Forhandlingsleder i YS Kommune Oslo

Flere timer på overtid ble YS Kommune Oslo og Oslo kommune enige i årets lønnsoppgjør.  

– Vi er glad for at vi klarte å finne en løsning og dermed unngår streik, sier forhandlingsleder i YS Kommune Oslo, Mona Bjørnstad. 

Løsningen har en ramme på 2,8 prosent og sikrer medlemmenes kjøpekraft.   

– Rammen er høyere enn for frontfaget. Dermed tar vi også igjen noe av etterslepet fra fjorårets oppgjør, sier Bjørnstad.  

Alle tillegg har virkning fra 1. mai i år. 

Meklingen har foregått parallelt med meklingen i staten og KS. Frontfaget endte i år på 2,7 prosent, mens prisveksten var anslått til 2,8 prosent.  

- Offentlig sektor har stått i front for bekjempelsen av pandemien. Det har vært et spesielt krevende år for medlemmene i Oslo kommune, sier Bjørnstad. 

Forhandlingslederen er tydelig på at hun gjerne skulle hatt mer på bordet, og at dette oppgjøret ikke løser utfordringene i Oslo kommune.  

- Det ville vært svært krevende å gå ut i en streik på nåværende tidspunkt, mens vi fortsatt står i en pandemi. Derfor har vi etter en samlet vurdering akseptert tilbudet, sier Bjørnstad. 

Kontakter

Bilder

Mona Bjørnstad
Forhandlingsleder i YS Kommune Oslo
Mona Bjørnstad Forhandlingsleder i YS Kommune Oslo
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom