En pølse blir ikke mer lokal enn denne!
Lammepølsen Lambertseter fikk tildelt Spesialitetsmerket på Meny Lambertseter sammen med pølsene Ring 1 og Sinsenkrysset. - Helt rått! sa administrerende direktør i Meny Vegard Kjuus om de tre rå pølsene fra Metervare pølsefabrikk på Sinsen.

Pølser fra hjertet av Oslo
- Meny lever av håndverk og innovasjon som Metervare i aller høyeste grad representerer. Det er ingen tvil om at Metervare har gitt pølsemarkedet et solid løft. Det er rett og slett helt rått og imponerende jobbet, sa administrerende direktør i Meny Vegard Kjuus.
Pølsene fra Metervare får navn fra steder i Oslo. Da den rå lammepølsen Lambertseter skulle tildeles Spesialitet fantes det ikke noe bedre sted å ha tildelingen enn på Meny Lambertseter. Butikksjef Kristian Grande kunne fortelle at lammepølsen er en favoritt blant kundene.
I tillegg til å lage pølser i særklasse er Metervare en viktig lærlingbedrift som sørger for å bevare håndverket i pølsemakerfaget. - Ikke bare lager de utsøkte ferske pølser 200 meter fra selve Sinsenkrysset - Metervare har 3 av 9 pølsemakerlærlinger i Norge, sa administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.
Pølser i særklasse
Metervare har tidligere fått Spesialitet for hele fire produkter og kunne nå utvide samlingen med tre produkter til - denne gangen tre rå pølser som er i særklasse i sin kategori.
Lambertseter er en lammepølse laget av norsk lammekjøtt tilsatt bakt hvitløk, brent pepper og rosmarin. I følge juryen er Lambertseter en grov, saftig og svært smaksrik lammepølse med en perfekt balanse mellom krydder, salt og kjøtt.
Sinsenkrysset er en rå pølse av typen Salsiccia. Den er tilsatt bakt hvitløk, chipotle, fennikelfrø, brent pepper og rosmarin. Sinsenkrysset er i følge juryen en pølse i særklasse i sin kategori med en særs vellykket krydderbalanse.
Ring 1 er en rå svinepølse som henter inspirasjon fra den franske Toulouse-pølsen. Smakstilsetningene består av bakt hvitløk, muskatnøtt, brent pepper, nellik, kanel og timian. Juryen trekker fram en perfekt konsistens og at de varme kryddertonene av kanel og nellik balanserer godt med svinekjøttet.
Utvalgt av fagjury
Merkeordningen Spesialitet er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.
Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt dette merket skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder




Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Saftig, sprø og helt unikt fra Hvasser18.5.2022 09:37:16 CEST | Pressemelding
Hvit Asparges fra Hvasser har fått tildelt Spesialitet og den er helt unik i Norge. Men kjapp deg - denne hvite delikatessen bruker hele tre år fra frø til høsting, men kan bare nytes fra mai til Sankthans!
Hedersdryss over Inderøya13.5.2022 14:51:58 CEST | Pressemelding
- Denne prisen henger veldig høyt for oss, og er en skikkelig vitamininnsprøyting for videre jobbing, sier daglig leder i Inderøy Slakteri AS Håvard Gausen etter tildelingen av Stiftelsen Norsk Mats hederspris under NM i kjøttprodukter.
Gastronomisk heder til lokalmat fra Hitra og Føya21.3.2022 07:00:00 CET | Pressemelding
- Som kokk er Trøndelag en matregion jeg følger med på, med produsenter som absolutt setter sitt særpreg på lokalmaten. I dag er jeg her for å gi tre av Hitra og Frøyas lokale mathelter ekstra oppmerksomhet, sa fagjurymedlem og kokk Ole Martin Alfsen da han delte ut Spesialitet under et arrangement på Hitra.
Eplemost i særklasse fra Telemark og Øvre Eiker11.3.2022 09:00:00 CET | Pressemelding
Epleblomsten, Fiskum Fruktpresseri og Nyhuus Gard kom gjennom nåløyet til den drikkefaglig sterke juryen under Norges beste eplemost, sider og fruktvin.
"Alle" elsker Nyt Norge!27.12.2021 07:00:00 CET | Pressemelding
Nyt Norge er Norges mest kjente merkeordninger for mat og mer enn 9 av 10 mener merkeordningen er viktig. I fjor gikk Nyt Norge forbi Nøkkelhullet på kjennskap - på hele 93 prosent - og det tallet har holdt seg i år.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom