Den Norske Opera & Ballett

En god dose ballett på en times tid

Del

Nasjonalballetten legger om repertoaret for å kunne bety noe for flere. Fredag 25. september har Lyset på Nasjonalballetten premiere på Hovedscenen.

Grete Sofie Borud Nybakken i "Giselle". Foto: Erik Berg
Grete Sofie Borud Nybakken i "Giselle". Foto: Erik Berg

Når vi kun kan danse for 200 publikummere av gangen, har vi lagt om til kortere forestillinger som vi spiller opp til tre ganger om dagen så vi kan bety noe for flere, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

I løpet av en time får du en god dose klassisk og moderne ballett i Operaen. Hver forestilling er en miks av ulike verk og varer fra 45 til 75 minutter. Temaet for alle forestillingene er intense kjærlighetshistorier blandet med dans fra nye koreografistemmer. Noen av forestillingene skal fylles med skoleklasser og folk som aldri har vært i Operaen før.

Når ulykken rammer, skal vi ikke trekke inn i oss selv, men prøve å finne nye måter å nå ut på, sier Lorentzen.

Vi er hjemme, lyset er på!

Etter en vår og sensommer dansende utenfor sykehjem, i skolegårder og på Linderud gård – er Nasjonalballetten tilbake på Hovedscenen for fullt. I Lyset på Nasjonalballetten danses de mest romantiske scenene fra klassiske balletter som Romeo og Julie, Giselle og Manon, side om side med nyskapt dans av koreografer som Alan Lucien Øyen og Emma Portner. Et av George Balanchines mesterverk står også på menyen.

Nye verk med punch

Den nyskapte duetten Gomennasai av Nasjonalballettens huskoreograf Alan Lucien Øyen får endelig sin verdenspremiere, etter å ha blitt avlyst i mars.

Emma Portners islands ble danset én gang før operahuset måtte stenge, men Aftenposten rakk å trekke fram verket og kommenterte: "hennes måte å skulpturere kropper er slående". 

Store soloroller

Publikum får oppleve stjernesolister som Grete Sofie Borud Nybakken, Maiko Nishino, Melissa Hough, Whitney Jensen, Yoel Carreño og Philip Currell. Men også en ny generasjon dansere inntar solorollene, som Astrid Lyngstad og Shaakir Muhammad i Romeo og Julie og Ricardo Castellanos som Romeo og Albrecht i Giselle. Alle tre startet sine karrierer i Nasjonalballetten UNG.

Premiere fredag 25. september på Hovedscenen.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuer og pressebilletter, vennligst kontakt
Kommunikasjonsrådgiver Vilde Alette Monrad-Krohn, vimo@operaen.no, 45463725

Bilder

Grete Sofie Borud Nybakken i "Giselle". Foto: Erik Berg
Grete Sofie Borud Nybakken i "Giselle". Foto: Erik Berg
Last ned bilde
Den nyskapte duetten Gomennasai av Nasjonalballettens huskoreograf Alan Lucien Øyen. Danses av Gakuro Matsui og Douwe Dekkers. Foto: Erik  Berg
Den nyskapte duetten Gomennasai av Nasjonalballettens huskoreograf Alan Lucien Øyen. Danses av Gakuro Matsui og Douwe Dekkers. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

Kveldens forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten i Operaen avlyses8.10.2020 14:34:52 CESTPressemelding

Vi har i dag mottatt en bekymringsmelding fra Statsbygg om at takplatene under balkongene i publikumsområdet på Hovedscenen i Operaen må sikres bedre. Vi har derfor i samråd med Statsbygg besluttet å avlyse kveldens tre forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten. Berørte områder er stengt av og sikres nå av Statsbygg. Avlysningen gjelder foreløpig kun kveldens forestillinger torsdag 8.10. Publikum med billetter varsles nå. Vi beklager dette, men publikums sikkerhet kommer først.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom