Statnett

En av Østlandets viktigste strømforbindelser er satt i drift

Del

Statnett har brukt våren og sommeren på å rive gamle og legge nye strømkabler i Oslofjorden. Kablene går mellom Solberg i Hurum kommune og Brenntangen i Vestby kommune. Nå er det første av to kabelanlegg satt i drift.

Trygger strømforsyningen på de kaldeste vinterdagene

- Dette er en av Østlandets viktigste strømforbindelser og bidrar i stor grad til å trygge strømforsyningen til Stor-Oslo, spesielt på de kaldeste vinterdagene, sier konserndirektør i Statnett Elisabeth Vardheim.

Det eldste anlegget er fra 1958, det året NRK startet regulære prøvesendinger med fjernsyn og Elvis Presley herjet på hitlistene. – Kablene har sørget for sikker strømforsyning i nesten 60 år men er modne for utskiftning, forklarer Vardheim.

Det er fjernet 1200 tonn med eksisterende kabel som har gått til gjenvinning, hvorav 230 tonn kobber. Sju nye kabler erstatter de gamle og sørger for å sikre den fremtidige strømforsyningen til 2,5 millioner mennesker på Østlandet.

- Vår viktigste jobb er å sikre en trygg og god strømforsyning slik at du slipper å tenke på om lyspæra lyser når du skrur på bryteren, at vannet er varmt når du tar en dusj eller om du får ladet mobilen din, sier Vardheim.

Områder langs Oslofjorden blir mer tilgjengelig

- Samtidig som at vi sikrer strømforsyningen er det også viktig at vi minimerer inngrepene i naturen. Når arbeidene er ferdigstilt vil området se ut omtrent som i dag. De gamle stasjonene vil bli revet og tomtene fylt igjen slik at området langs fjorden blir mer tilgjengelig for allmennheten, avslutter Vardheim.

Arbeidet med siste kabelforbindelse over Oslofjorden skal ferdigstilles sensommeren 2018.

Kontakter

Om Statnett

Statnett
Statnett
Nydalen Allé 33
0485 Oslo

http://www.statnett.no

Statnett er systemansvarlig i det norske kraftsystemet. Dette innebærer å drifte om lag 11 000 km med høyspentlinjer og 150 stasjoner over hele landet. Driften overvåkes av en landsentral og to regionsentraler. Statnett har også ansvaret for forbindelser til Sverige, Finland, Russland, Danmark og Nederland.

Følg saker fra Statnett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statnett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Statnett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom