UNICEF Norge

Emil Bergquist Pedersen blir Youth Advocate for UNICEF Norge

Del

I fjor donerte han 300.000 kr til UNICEF, nå er verdensmesteren i Fortnite Emil Bergquist Pedersen (19), også kjent som «Nyhrox», blitt UNICEF Norges nye Youth Advocate.

Emil Bergquist Pedersen - Nyhrox
Emil Bergquist Pedersen - Nyhrox

Som Youth Advocate for UNICEF Norge, skal Emil Bergquist Pedersen være et forbilde for barn og unge. Han ønsker å jobbe for å øke voksnes bevissthet når det gjelder hvordan barn og unge lever i sin digitale verden og hva de trenger av støtte og tilrettelegging fra voksne.

- Det føles godt og riktig å støtte UNICEF som jobber for at barn i hele verden skal ha det bra, og få en god start på livet. Jeg vil ønske å være et godt forbilde, og ta aktivt ansvar for inkludering og vennskap på nett. Jeg håper å kunne være med å arbeide for gode holdninger, god oppførsel og mot rasisme og diskriminering i spillverden slik at det blir en trygg arena. Jeg opplever ikke at det skjer så mye i form av ord, men handlinger som følge av fordommer, sier den nye Youth Advocate.

UNICEF er svært glade for å få Emil Bergquist Pedersen med på laget. E-sport er en hurtigvoksende bransje med over 3,4 milliarder spillere verden over. UNICEF vil ta del i denne spillverden og forsikre oss om at barn og unges rettigheter blir ivaretatt.

- Det er så bra å ha med folk som Emil på laget, som kjenner oss godt, og som vil være med på UNICEFs arbeid. Gaming er en fascinerende del av livet til mange barn og unge, med et fantastisk potensial, men også en del utfordringer for barn og voksne, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF.

UNICEF internasjonalt har et økende fokus på e-sport og spillindustrien, og hvordan de kan ta et større og mer aktivt ansvar når det gjelder barns rettigheter, både i produksjon og promotering av spill rettet mot barn og unge.

- Emil er opptatt av hvordan unge kan være gode forbilder og ta aktivt ansvar for seg selv og andre på nettet. Han synes vårt arbeid for å forebygge mobbing og vårt fokus på digitale klasseskiller og trygghet på nett er spennende og viktig. Vi ser fram til å samarbeide med Emil Bergquist Pedersen, sier direktør for barns rettigheter og bærekraft Kristin Oudmayer i UNICEF.

UNICEF Youth Advocate

  • Unge mellom 15 og 24
  • Positiv rollemodell for barn og unge
  • Har en lidenskap for en sak eller et problem
  • Ha evnen til å samarbeide med andre for å skape en forandring
  • Inspirere unge til å gjøre verden til et bedre sted

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon ta kontakt med:

Frank Pedersen

Mail: Frank.Pedersen@triathlon.no

Tlf: +47 959 39 910


Kristin Oudmayer, direktør barns rettigheter og bærekraft

Mail: kristin.oudmayer@unicef.no

Tlf: +47 902 51 866

Bilder

Emil Bergquist Pedersen - Nyhrox
Emil Bergquist Pedersen - Nyhrox
Last ned bilde

Om UNICEF Norge

UNICEF Norge
UNICEF Norge
Sandakerveien 130
0484 Oslo

241 45 100https://www.unicef.no/

Følg pressemeldinger fra UNICEF Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UNICEF Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UNICEF Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom