Agder Energi Nett

Elsikkerhet er viktig i vinterkulda

Del

Kuldebølgen over Sørlandet i januar og februar har sørget for rekordforbruk av strøm. Kalde vinterperioder er også den perioden på året med størst risiko for boligbranner. Magne Håland, leder for det lokale eltilsyn i Agder Energi Nett, oppfordrer folk til å passe på.

– Faren er for at det oppstår feil i det elektriske anlegget er definitiv størst om vinteren når anlegget har stor belastning, og vi vet også at feil i elektriske anlegg også ofte er årsak til boligbranner. Derfor er det viktig at vi følger godt med i denne perioden på året, sier Magne Håland, som anbefaler å starte sjekkrunden i sikringsskapet.

Du kan stryke hånda over sikringene og kjenne om noe føles unormalt varmt. Problematikken med varmgang kommer gjerne ikke over natta. I mange tilfeller kan man også lukte om noe er i ferd med å skje. Mange har oppgradert og bygd om anlegget de siste årene, men dette handler selvsagt også om økonomi. Denne investeringen står kanskje ikke på førsteplass når folk pusser opp, men anleggene er blitt generelt bedre, sier Magne Håland.

Magne Håland understreker også at behovet for en jevnlig sjekk av boligens brannvarslere er viktig for sikkerheten.

Skulle det oppstå brann er det viktig at det som finnes av brannvarslere fungerer. En god rutine er derfor ved jevne mellomrom å sjekke at brannvarslerne fungerer. Ikke minst kan det være lurt å ha ekstra batteri til brannvarsleren liggende. De fleste brannvarslere sier fra når batteriet begynner å bli tomt, og da er det viktig å bytte det ut med et nytt, og ikke bare ta det ut og la brannvarsleren stå uten batteri, sier Magne Håland.

Det lokale eltilsyn i Agder Energi Nett gjennomfører årlig rundt 10.000 kontroller, de fleste i private anlegg. Det er kundens ansvar å sørge for at det elektriske anlegget i eget hus er i forsvarlig stand.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Agder Energi Nett

Agder Energi Nett
Agder Energi Nett
Stoaveien 14
4848 Arendal

38 60 70 00https://www.aenett.no/

Agder Energi Nett overfører strøm til 201.500 nettkunder på Agder, og er med det Norges fjerde største nettselskap. Selskap er en del av Agder Energi konsernet. Agder Energi Nett eier og har driftsansvaret for det elektriske regional- og fordelingsnettet på Agder, totalt 21.900 km linjer og kabler.

Følg saker fra Agder Energi Nett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi Nett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Agder Energi Nett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom