Stiftelsen Norsk Mat

Elgsylte fra Østerdalen hedret i Berlin

Del
- Skal vi lykkes med å gjøre Norge til en matnasjon av rang, så trenger vi dedikerte lokalmatprodusenter. De som tar vare på råvarene fra sitt område, og lager fantastisk mat av dem, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Hun delte ut Spesialitet-merket til Elgsylte fra Gransjøberget Viltkjøkken på åpningen av den store mat- og reiselivsmessen Grune Woche i Berlin.
Stolte lokalmatprodusenter fra Østerdalen under åpningen av Grune Woche i Berlin. F.v: Nina Sundqvist Matmerk, Marianne Wimmer Gransjøberget viltkjøkken. Statsråd Olaug Bollestad LMD,  Hallgerd Tronsmoen Gransjøberget viltkjøkken.
Stolte lokalmatprodusenter fra Østerdalen under åpningen av Grune Woche i Berlin. F.v: Nina Sundqvist Matmerk, Marianne Wimmer Gransjøberget viltkjøkken. Statsråd Olaug Bollestad LMD, Hallgerd Tronsmoen Gransjøberget viltkjøkken.

En stolt Marianne Wimmer, daglig leder i Gransjøberget viltkjøkken, tok i mot plakett og rosende ord fra statsråd Bollestad. Gransjøberget fikk godkjent Spesialitet for sitt produkt Elgsylte. Overrekkelse fant sted under åpningen av Norges stand på en av Europas største mat- og reiselivsmesser, Grune Woche i Berlin.

- Det at lokale mathåndverkere utnytter elgkjøtt til å lage flere typer produkter, det heier jeg virkelig på, sier administrenede direktør i Matmerk Nina Sundqvist.

- Spesialitet er en merkeordning du må gjøre deg fortjent til, og fagjuryen som vurderte Gransjøberget var imponert. Juryen la vekt på at smaken er velbalansert med fine delikate kryddertoner og mild smak av elg. Dette er rett og slett en sylte i særklasse, og vel verdt både heder og ære, avslutter Sundqvist. 

Lokal elg og lokal gris

Elgsylta lages av Gransjøberget i egne produksjonslokaler i Hernes. Oppskriften og produksjonsmetoden er egenutviklet. Råvarene er elgkjøtt fra eget nærområde og ryggspekk av utegående gris fra en lokal produsent.

- Vi bærer tradisjonen videre fra distriktet vårt (Østerdalen) der vi ofte hører fra de eldre at "mor brukte også elg i sylta!" Gamle resepter og produksjonsteknikker er justert med en ny vri, tradisjonelt mathåndverk er tilpasset en moderne produksjon, sier Marianne Wimmer.

- En Spesialitets-godkjenning hever forbrukers forventning og interesse for produktet. Det viser at elgsylta er en unik variant av et tradisjonshåndverk og Spesialitet vil guide brukeren i en jungel av syltetilbydere. Fremover, spesielt fra elgjakta og inn mot jul vil vi markedsføre Elgsylte, Spesialitet og Østerdalen som noe solid. Dett er kvalitetsprodukt med røtter i tradisjon og historie. Elgsylte må alle ha på julebordet, så vi gleder oss allerede til årets salgsesong starter nærmere jul, avslutter en stolt Wimmer.

Les mer om Gransjøberget

Fakta om Spesialitet

Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.

Les mer om fagjuryen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Stolte lokalmatprodusenter fra Østerdalen under åpningen av Grune Woche i Berlin. F.v: Nina Sundqvist Matmerk, Marianne Wimmer Gransjøberget viltkjøkken. Statsråd Olaug Bollestad LMD,  Hallgerd Tronsmoen Gransjøberget viltkjøkken.
Stolte lokalmatprodusenter fra Østerdalen under åpningen av Grune Woche i Berlin. F.v: Nina Sundqvist Matmerk, Marianne Wimmer Gransjøberget viltkjøkken. Statsråd Olaug Bollestad LMD, Hallgerd Tronsmoen Gransjøberget viltkjøkken.
Last ned bilde
Spesialitet til Elgsylte fra Gransjøberget viltkjøkken. Foto: Lisa Westgård
Spesialitet til Elgsylte fra Gransjøberget viltkjøkken. Foto: Lisa Westgård
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye