Stiftelsen Norsk Mat

"Drikkeministeren" hedret norsk øl og eplemost

Del
- I tillegg til å være landbruks- og matminister er jeg også drikkeminister, sa landbruks- og matminister Sandra Borch under tildeling av Spesialitet til Ekeby Gårdsbryggeri og Hyggen gård under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Landbruks- og matminister Sandra Borch stod for tildelingen av hele 6 Spesialitetsmerker til Ekeby Gårdsbryggeri. F.v: Landbruks- og matminister Sandra Borch, sjefsbrygger Patrick Witte, driftsjef Georg Fjellhaug og daglig leder Finn-Erik Blakstad. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Landbruks- og matminister Sandra Borch stod for tildelingen av hele 6 Spesialitetsmerker til Ekeby Gårdsbryggeri. F.v: Landbruks- og matminister Sandra Borch, sjefsbrygger Patrick Witte, driftsjef Georg Fjellhaug og daglig leder Finn-Erik Blakstad. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.

Mesker seg med norsk malt 

- Som landbruks- og matminister, og ikke minst drikkeminister er det ekstra gledelig få hedre et bryggeri som brygger med norsk malt, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun tildelte hele 6 Spesialitetsmerker til Ekeby Gårdsbryggeri.  

Ekeby Gårdsbryggeri holder til i låven på Ekeby Gård i Moss og produserer øl med maltet bygg fra nærområdet. De fikk Spesialitet for Gårdspils, Gullholmen, Oktober, Oslofjorden Perle, Bayer og Misteltein. 

Eplemost i særklasse fra Hyggen gård i Asker

Hyggen gård i fjordbygda Hyggen i Asker kommune produserer eplemost på epler fra egen hage med mål om å lage autentisk eplemost som gjenkjennes på sorten som er brukt og stedet eplene er dyrket på. Hyggen gård fikk Spesialitet på Eplemost Aroma og Eplemost Gravenstein som dommerpanelet mente hadde et flott råvarepreg og god balanse mellom sødme og friskhet.  

Dommerpanel med sterk drikkefaglig kompentanse

- En stor takk til HANEN for strålende gjennomføring av Norges Beste Drikke. Å legge Spesialitet-vurderingen av eplemost og øl til et dommerpanel med sterk drikkefaglig kompetanse bidrar til å løfte fram de særlige kvalitetsegenskapene som kreves for å hevde seg i toppen av disse kategoriene, sier fagsjef lokalmat i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand. 

Norges Beste Drikke er en årlig nasjonal konkurransen for norske drikkeprodusenter som driver lokal foredling av norske råvarer til norsk drikke. HANEN har driftet konkurransen for Norsk Eplefest siden 2018. 

Om Spesialitet

Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

Landbruks- og matminister Sandra Borch stod for tildelingen av hele 6 Spesialitetsmerker til Ekeby Gårdsbryggeri. F.v: Landbruks- og matminister Sandra Borch, sjefsbrygger Patrick Witte, driftsjef Georg Fjellhaug og daglig leder Finn-Erik Blakstad. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Landbruks- og matminister Sandra Borch stod for tildelingen av hele 6 Spesialitetsmerker til Ekeby Gårdsbryggeri. F.v: Landbruks- og matminister Sandra Borch, sjefsbrygger Patrick Witte, driftsjef Georg Fjellhaug og daglig leder Finn-Erik Blakstad. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde
Merete Hyggen (t.h) fra Hyggen gård i Asker mottok Spesialitet på Eplemost Aroma og Eplemost Gravenstein. Landbruks- og matminister Sandra Borch (t.v) stod for tildelingen. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Merete Hyggen (t.h) fra Hyggen gård i Asker mottok Spesialitet på Eplemost Aroma og Eplemost Gravenstein. Landbruks- og matminister Sandra Borch (t.v) stod for tildelingen. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde
To eplemoster fra Hyggen gård kom gjennom nåløyet til den drikkefaglig sterke juryen under Norges Beste Drikke 2023. F.v. Fagsjef lokalmat i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand, landbruks- og matminister Sandra Borch og Merete Hyggen fra Hyggen gård. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
To eplemoster fra Hyggen gård kom gjennom nåløyet til den drikkefaglig sterke juryen under Norges Beste Drikke 2023. F.v. Fagsjef lokalmat i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand, landbruks- og matminister Sandra Borch og Merete Hyggen fra Hyggen gård. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde
Sjefsbrygger Patrick Witte fra Ekeby Gårdsbryggeri mottok Spesialitet for 6 øl under Norges Beste Drikke 2023. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Sjefsbrygger Patrick Witte fra Ekeby Gårdsbryggeri mottok Spesialitet for 6 øl under Norges Beste Drikke 2023. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye