Diabetesforbundet

Diapodden - Ny podcast om diabetes

Del

Når Diabetesforbundet lager podcast om diabetes, snakker de om psykologi, tanker og følelser i stedet for blodsukker og insulin.

Nesten 350.000 mennesker i Norge har en type diabetes. Men måten man snakker om sykdommen på handler ofte om de fysiske målbare verdiene for blodsukker og insulin. Men en kronisk sykdom man skal ha livet ut utfordrer både tankeliv og følelsesliv.

– Kroppen og sinnet er i for stor grad adskilt fra hverandre, og i helsevesenet opprettholdes dessverre dette skillet i for stor grad, sier dr. Jon Haug, psykolog og forfatter av boka «Diabetespsykologi – samspillet mellom kropp og sinn».

Sammen med programleder Tea Kristiansen leder dr. Haug «Diapodden», en serie med ti episoder som tar opp ulike psykologiske temaer med forskjellige gjester hver uke.

– Mange med diabetes etterlyser mer fokus på den psykiske delen av det å ha diabetes. Diabetes er mye mer enn hvordan blodsukkeret har gått opp eller ned siden forrige legebesøk, men noe som faktisk påvirker en 24 timer i døgnet, sier Kristiansen, som er kommunikasjonsrådgiver i Diabetesforbundet.

I «Diapodden» oppfordres lytterne til å ta i bruk psykologien som ressurs for å få et godt liv med sykdommen sin, og henvender seg til personer med både type 1 og type 2, til pårørende, venner og helsepersonell i de ulike episodene.

– Vi tror at lytterne kan gjenkjenne mange av utfordringene gjestene våre møter, og at det finnes ulike måter å møte utfordringene på, sier Kristiansen.

Fire episoder av «Diapodden» er allerede tilgjengelige på diabetes.no, eller i iTunes.

Kontakter

Bilder

Om Diabetesforbundet

Diabetesforbundet
Diabetesforbundet
Østensjøveien 18
0661 Oslo

23 05 18 00http://www.diabetes.no

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.

Følg saker fra Diabetesforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diabetesforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Diabetesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom