Diabetesforbundet

Diabetesforbundets forskningspris til Trond Geir Jenssen og Line Wisting

Del

Trond Geir Jenssen og Line Wisting er årets vinnere av Diabetesforbundets forskningspris. Prisene deles ut på Verdens diabetesdag 14. november.

Foto: Tore Amundøy og Erik M. Sundt
Foto: Tore Amundøy og Erik M. Sundt

Trond Geir Jenssen er overlege ved Oslo universitetssykehus og professor ved universitetet i Oslo og UiT, Norges arktiske universitet. Han får Diabetesforbundets forskningspris for sitt mangeårige arbeid innen norsk og internasjonal diabetesforskning.

– Det er veldig gledelig å bli tildelt Diabetesforbundets forskningspris. Det er ikke bare ærefullt for meg som person, men mest av alt en honnør til hele vårt miljø og det langsiktige arbeidet til vår forskningsgruppe som helhet, sier en glad prisvinner.

Jenssen får blant annet prisen for innsatsen innen forskningsfeltene diabetes og nyresykdom og diabetes etter organtransplantasjoner.

Uavhengige forskere i tildelingskomiteen

– Vi har interessert oss for hele forløpet fra nyresykommen starter helt frem til den krever nyretransplantasjon eller dialyse, forklarer Jenssen.

Diabetesforbundets forskningspris ble første gang delt ut i 2017. Forskningsprisen skal hedre forskernes innsats for diabetes. Nominasjonene blir vurdert av uavhengige forskere i de andre nordiske landene. Prisen er på 100.000 kroner og må gå til videre diabetesforskning.

Pris til forsker under 45

Årets pris for yngre forskere under 45 år går til Line Wisting. I år er denne støttet av Boehringer Ingelheim og Novo Nordisk.

– Prisen er en veldig hyggelig overraskelse og en god motivasjons-boost for videre forskning, sier Wisting, som har en doktorgrad innen helsepsykologi. Til daglig har hun en postdoc forskerstilling ved Regional seksjon for spiseforstyrrelser (RASP) ved klinikk psykisk helse og avhengighet ved Oslo Universitetssykehus.

Forsker på diabetes og psykisk helse

Wisting synes det er svært gledelig at forskningsprisen setter søkelys på diabetes og psykisk helse.

– Det er veldig fint at helsepsykologi og diabetespsykologi kan bli løftet litt frem og opp, siden både forskning og samtaler med personer med diabetes tyder på at psykologiske aspekter spiller en stor rolle i egenbehandling og mestring i hverdagen med diabetes, sier Wisting.

Hun har viet mye av forskningen sin til spiseforstyrrelser og psykologiske aspekter innen diabetes.

For øyeblikket jobber hun med Body Project – en gruppebasert workshop som har som mål å forebygge spiseforstyrrelser. Deltagerne er unge kvinner i alderen 16-35 år, med diabetes type 1.

Line Wisting og Trond Geir Jenssen mottar prisene på Verdens diabetesdag 14. november. På grunn av korona, vil dette arrangementet i år bli digitalt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Tore Amundøy og Erik M. Sundt
Foto: Tore Amundøy og Erik M. Sundt
Last ned bilde

Lenker

Om Diabetesforbundet

Diabetesforbundet
Østensjøveien 18
0661 Oslo

23 05 18 00http://www.diabetes.no

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.

Følg pressemeldinger fra Diabetesforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diabetesforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Diabetesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom