Diabetesforbundet

Diabetesforbundet støtter forslaget til endringer i sukkeravgiften

Del

Flertallet i utvalget som har vurdert sukkeravgiften anbefaler en mer helsebegrunnet avgift. Diabetesforbundet stiller seg bak anbefalingen.

Diabetesforbundet er positive til at flertallet i utvalget som har vurdert særavgiftene på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer går inn for å endre sukkeravgiften slik at den i større grad blir begrunnet ut i fra et helseperspektiv. 

− Diabetesforbundet har i flere år jobbet for en mer treffsikker sukkeravgift som har bedre helse som førsteprioritet. Utvalgets anbefaling er helt i tråd med dette, sier generalsekretær i Diabetesforbundet, Bjørnar Allgot.

− Nå håper vi at politikerne lytter til utvalgets flertall, fortsetter han. 

Diabetesforbundet er opptatt av at en fremtidig sukkeravgift blir satt til et nivå som påvirker folks forbruksmønster i en positiv retning

−  Dette kan være med på at enda flere tar klokere valg. Vi ønsker ikke å ta valgene for noen, men vi vet at pris kan være med å stimulere til at folk til å gjøre sunnere valg. Det er positivt både for den enkelte og fra et folkehelseperspektiv, sier Allgot.  

Nøkkelord

Kontakter

Silje Herbro Landsverk
Tlf: 92439183

Om Diabetesforbundet

Diabetesforbundet
Diabetesforbundet
Østensjøveien 18
0661 Oslo

23 05 18 00http://www.diabetes.no

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.

Følg saker fra Diabetesforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diabetesforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Diabetesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom