Diabetesforbundet

Diabetesforbundet initierer solidaritetsdugnad mot insulinhamstring

Del

På grunn av økt salg av insulin er det nå distribusjonsutfordringer på den livsviktige medisinen. Diabetesforbundet har mottatt flere henvendelser fra folk som har ekstra insulin og som gledelig deler. Forbundet oppfordrer til solidaritetsdugnad ved å dele på insulin og la de som trenger det få først.

Som kjent i nyhetsbildet i dag er det nå distribusjonsutfordringer på insulin. Alle i Norge er i disse tider urolige, ikke minst personer med diabetes som er avhengig av insulin. Dette har skapt en situasjon der enkelte apotek er tomme etter unormalt stor pågang, og det er nå innført restriksjoner. Det er viktig å understreke at det ikke er mangel på insulin, men at noen apotek er tomme og det tar tid å få tilførsel.

Også det blodsukkersenkende medikamentet Metformin har det i dag blitt innført restriksjoner på. 

  • Nå må vi med diabetes vise solidaritet med hverandre, overholde kriteriene fra Legemiddelverket, og dele solidarisk. Nå må de som ikke har nok, få først, sier Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet. 

De første som er invitert med på dugnaden er over 800 tillitsvalgte i Diabetesforbundet. 

  • Vi trenger nå at dere som er våre tillitsvalgte bidrar i dugnaden til å sikre at alle som trenger det får nødvendige medisiner. Nå er det behov for at dere går i front for å vise solidariteten i diabetesfamilien vår, skrev Allgot i en epost og sms til tillitsvalgte lørdag ettermiddag. 

I løpet av ettermiddagstimene har vi fått mange henvendelser fra personer med diabetes som har ekstra insulin, og gledelig deler dersom dette skulle bli nødvendig. 


Les mer her: https://www.diabetes.no/…/nyhet…/begrenser-uttak-av-insulin/

Grunnet den prekære situasjonen har Diabetesforbundet i samarbeid med Helsedirektoratet utvidet åpningstider på Diabeteslinjen i helga. Her kan alle som har spørsmål om diabetes og korona få hjelp av veiledere, diabetessykepleiere og leger:
Lørdag: 10:00 - 18:00
Søndag: 10:00 - 18:00
Kontakt Diabeteslinjen på telefon: 815 21 948 for hjelp

Nøkkelord

Kontakter

Om Diabetesforbundet

Diabetesforbundet
Diabetesforbundet
Østensjøveien 18
0661 Oslo

23 05 18 00http://www.diabetes.no

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.

Følg saker fra Diabetesforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diabetesforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Diabetesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom