Diabetesforbundet

Diabetesforbundet avlyser alle arrangementer i organisasjonen

Del

Ved å følge føre-var-prinsippet gjør organisasjonen tiltak for å begrense koronasmitten. Personer med diabetes er i risikogruppen og anbefales å vurdere nødvendighet av deltakelse på større arrangementer.

– Vi passer på dem som har diabetes og er føre var.  Vi avlyser alle arrangementer planlagt av Diabetesforbundet, i første omgang for mars og april, sier generalsekretær Bjørnar Allgot. 

Avgjørelsen er basert på Folkehelseinstituttets råd til risikogrupper. Disse rådene anbefaler personer i risikogruppen til å vurdere om det er nødvendig å delta på store arrangementer.


Mer alvorlig sykdom

– De med diabetes får oftere en vanskeligere sykdom fordi de sliter med blodsukkerreguleringen under infeksjoner. Vi ser ingen grunn til å utsette folk for en vond sykdom hvis vi kan unngå det, sier Allgot. 

I tillegg har folk med diabetes større risiko for at infeksjonssykdommer blir alvorlige. Større risiko har også eldre, personer med hjerte-kar-sykdommer og personer med høyt blodtrykk. Både høy alder og andre lidelser er tilleggsfaktorer for flere med diabetes. 

Diabetesforbundet har følgende råd om koronavirus til personer med diabetes:  

https://www.diabetes.no/nyheter/nyheter-2020/korona-rad-til-risikogrupper/

https://www.diabetes.no/nyheter/nyheter-2020/korona-smitte-og-vaksine/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Diabetesforbundet

Diabetesforbundet
Diabetesforbundet
Østensjøveien 18
0661 Oslo

23 05 18 00http://www.diabetes.no

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.

Følg saker fra Diabetesforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diabetesforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Diabetesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom